Kotiinpaluu

Tänään oli oikeastaan aika helppo sanoa Hangasojalle näkemiin. Aamulla oli + 5C ,  tihuutti vettä, ja myrskysi. Huomiselle säätiedotuksessa Koillis-Kairaan luvattiin räntäsadetta, – ja hei on kuitenkin kesäkuu, kesäkuun loppu!!  Jotta ei niin paha hyvästellä vielä sunnuntaina näin aurinkoiselta näyttänyt puron ranta.

Koko kotimatkan satoi. Paljon, ja välillä näkyvyys oli todella huono. Yleensä kotimatkalla alkaa jo miettiä, mitä pitää kotona ensimmäisenä tehdä, mihin soittaa, mitä päivittää, mitä lukea, mikä maksaa, missä käydä, mitä kirjoittaa, mitä vastata. No onhan tietenkin nytkin kaikenmoista, mutta ei mitään ihan välttämätöntä, ei mitään, mikä olisi siirretty kotiinpaluuta odottamaan. Merkillistä.

Kotiin tulohan on kuitenkin aina mukavaa, vaikka en kyllä ihan allekirjoita, mitä anoppi tuli lausuneeksi tässä kevättalvella kun kuuli meidän Umbrian matkastamme ja että aiomme olla kokonaisen kuukauden pois kotoa. Matkustamista kaihtava anoppi tokaisi, jotta ”ei koskaan, ei kukaan elä niin vanhaksi, että ehtisi olla tarpeeksi kotona”. Hmmm… meinasi hymyilyttää.

Jäälin mummu ei kyllä ole juuri kotoa mihinkään koskaan 81-vuotisen elämänsä varrella reissannut. Milloin lie viimeksi ollut yhdenkään yön pois kotoa? Kymmenen vuotta sitten lonkkaleikkauksen takia? Milloin lie viimeksi käynyt edes Oulun keskustassa (asuvat muutaman kymmenen kilometrin päässä)? Tietääkseni kerran elämässään hän on käynyt Norjassa ja pari kertaa Ruotsissa (muualla kuin Haaparannalla), – matkustus ja reissaaminen kun ei ole kaikilla verissä kuten  meitsillä. 😉

 

 

____________________________________________

50 ways to say goodbye

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.