Kotisunnuntaina munakoisovuokaa

Kokonaisen päivän olen ollut kotona. Koko päivän! Onneksi saimme yllärivieraita. 🙂  Saimme heistä ruokavieraitakin, mikä oli vallan mainiota.

Eilen lupasin posteilla reseptiikkaa, ja tässäpä tämä tänään kokkaamani munakoisovuoan ohje. (Variaatioita tästä on kaikissa Välimeren keittiöissä ja keittokirjoissa, mutta kirjoittelenpa nyt yhden helpon ja vähän oikaistun ja kevennetyn reseptin ja kehotan kokeilemaan…)

Munakoisovuoka

kolme isoa munakoisoa

oliiviöljyä

2 tlk tomaattimursketta (yrtti tai valkosipuli)

5 valkosipulinkynttä

mustapippurirouhetta

suolaa

basilikan lehtiä

mozzarella-raastetta

Leikkaa munakoiso pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna munakoison ”itkeä” puolisen tuntia. Pyyhi viipaleet talouspaperilla. Paista ne pannulla kuumassa öljyssä (jota kyllä kuluu useampi ruokalusikallinen) molemmin puolin. Samaan aikaan voit tehdä tomaattikastikkeen: oliiviöljyä kattilaan, murskatut valkosipulin kynnet murskattuna kuullottumaan, lisää tomaattimurske, suola, mustapippurirouhe ja lopuksi silputtu basilika (käytä sitä paljon!). Lado kerroksittain kastiketta, paistettuja munakoisoviipaleita ja juustoraastetta uunivuokaan. Viimeiseksi juustoraaste. Sitten vuoka uuniin (+ 200 C) puoleksi tunniksi. Anna vuoan vetäytyä kymmenkunta minuuttia ennen tarjolle tuontia. Tämä on sitä paitsi aika hyvää kylmänäkin. Ja huomenna, lämmitettynä vielä parempaa kuin tänään.

munakoisovuoka

2 kommenttia artikkeliin ”Kotisunnuntaina munakoisovuokaa”

 1. H. Reija; herkkusuisuutesi työstää (halutessaan) loistavaa ohjeistusta myös mondiaaleihin* ilmastotalkoisiin! Voisikohan juuston korvata tofuraasteella?

  Näin Vihreä Lanka 29.5.2009: ”Vegetarismi** on keskeinen keino ilmastonmuutoksen torjumisessa. Euroopan unionin pitää pikimmiten täräyttää ulos direktiivi kasvissyönnin edistämiseksi.”

  *Miksei vaihteeksi näinkin?
  **Koska aletaan?

  Vastaa
 2. Varmastikin juuston voi korvat tofulla. Jos pitää tofusta. Minä vain en ole koskaan oppinut sen makuun. Tofullahan kalorimäärä putoaisi vielä rutkasti. Semminkin kun minulla on paha tapa holvailla juustojen kanssa.

  Vegetarismiakin (joka salli juuston, kalan ja kananmunat) olen joskus harrastanut. Itse asiassa pari vuotta, – silloin mm. yritin tuota tofua opetella käyttämään ja syömään, mutta ei vaan ole mun juttu.

  Kasvissyönti kyllä tuon vege-kauden jälkeenkin on sopinut, vaikken ole osannut sitä ”mondiaalina ilmastotalkoina” pitäkään. Sinä taidat olla melkein vegetaristi. Eettisistä, ilmastollisista vau terveydellisiste syistä?

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.