| etusivu |

| Beijingissä |

Beijingissä - keskiviikosta sunnuntaihin

 

 

Keskiviikkoiltana majoituimme Sheraton Great Wall - hotelliin.

 

 

Torstaina ohjelmassa Kiinan muuri ja cloisonne(soluemali)-tehdas. Iltapäivällä palauttua vapaata. Meille se merkitsi tutustumista hotellin lähiympäristöön (mm. ruokakauppa, Hard Rock Cafe, Lufthansa Center, ja sen alakerrassa korealainen ravintola.

 

Pekingistä noin tunnin ajomatkan jälkeen noustiin cabineilla pisteeseen 14 ja käveltiin kohtaan 20. Pari kilometriä suuntaansa. 800 mpy -> 1000 mpy. Reissun kohokohta. Monin tavoin.

Siellä otettiin reissuporukastamme sitten "luokkakuvakin". Matkalaisille tiedoksi: LINKIN TAKANA (KLIK, KLIK) on suuriresoluutioinen kuva, jonka kuvanlaatu on tulostettuna parempi kuin tästä oleva.

 

 

 

Muuria kohti mennessä alkoivat turisteille tarkoitetut houkutukset lisääntyä.

Mao ja Obama aika tasaväkisesti kilpailivat T-paitamarkkinoilla.

 

 

 

Ruskaa oli. Ja sitten mietittiin, että kuinkahan paljon muurilla tapahtuu turistionnettomuuksia: vasemmalla aavistus siitä, kuinka välillä oli jyrkkiä portaita ja alakuvassa näkyy kuinka keskellä muurikäytävää oli isoja aukkoja, jotka johtivat muurin ulkopuolelle. Eikä mitään kaiteita tms.

Muuria rakennettaessa mittana oli, että siitä oli tultava niin leveä, että kahdet hevosvaunut tai kymmenen sotilasta mahtuivat kulkemaan rinnakkain. Taisi mittayksikkönä olla kiinalaiset, eivät suomalaiset turistit. Kuvassa (kuvaajaa (L) lukuunottamatta) porukan patikkaosasto: Nousiainen, Myllypuro, Naantali ja Oulu lähettäneet edusjoukkueensa ... :)

Muurin jälkeen cloisonné-keskukseen

___________________________________________________________________

Perjantai alkoi vierailulla eläintarhaan. Vuoden ikäiset pandavauvat olivat siellä parasta.

Seuraavaksi Leskikeisarinnan kesäpalatsiin, joka on - maailman suurimman (hieman kyseenalaistimme) - tekojärven rannalla.

Myös Pitkäikäisyyden vuori, jonka huipulla on pagoda ja jonka huipulle meidän oli - luonnollisesti - kiivettävä on teko. Siis tekovuori, joka on tehty 1700-luvulla.

Pekingin pronssisessa pienoismallissa näkyy sekä järvi että Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki aika hienosti.

 

Pitkäikäisyyden vuori - siis sinne!

 

¨

Ja sitten olympialaisalueelle

Perjantai-iltana meillä sukuillallinen (ks. Syömässä-sivulla)

Viimeiseen Peking-päivään lauantaina kuului käynti Taivaallisen rauhan aukiolla, Maoa ei sitten päästy katsomaan, mutta Kiellettyyn kaupunkiin kuitenkin.

Iltapäivällä aikaa silkkiostoksille ja illalla Pekingin ankkaa. Sunnuntaina kotiin. Sumusta neljän tunnin viiveellä.

 

 

 

 

| etusivu |

| Beijingissä |