Lumoavaa!

Oulun valofestivaali LUMO 2021 lumosi!

Olimme perjantaina pari tuntia kiertelemässä kohteita, ja tänään illansuussa tein yksiksekseni hyytävän kylmässä säässä toisen kierroksen, lyhyemmän. Ja kaikki sisäkohteet jäivät tänäänkin kokematta ja näkemättä, mutta tuohan tämä tapahtuma valoa pimeyteen. Aisteille iloa ja ajateltavaa, lumouttavaa!!

Parhaita paloja tässä.

  • Tekijä: Janne Ahola, tuottaja: Sun Effects
  • Äänisuunnittelu: Tommi Toivonen
  • Sijainti: Oulun tuomiokirkko

Viimeaikaisten avaruuslentoyhtiöiden onnistumisten innoittamana Oulun tuomiokirkko muuttuu laukaisualustaksi. Teos projisoi matkaajan unenomaiseen tilaan, jossa visio totuudesta on muuntunut, eikä päämääräkään ole enää itsestäänselvyys. Teos käsittelee avaruusmatkan ja oman mielen tutkimisen limittäisiä piirteitä. Virtaavien kerrosten läpi kulkiessa ajan ja tilan tunne vääristyy: matka on muuttanut meitä ympäröivää todellisuutta tai ehkä vain kykyämme havaita ympärillä olevaa maailmaa.

Kristallipuiden reunustamalla aukiolla heijastukset elävät omaa loputonta elämäänsä. Ihmissilmä lumoutuu jäisen illuusion holografisesta luonteesta. Nelisivuinen installaatio saa aikaan uniikin kolmiulotteisen kokonaisuuden.

 

  • Tekijä: Duncan Matthews (UK), tuottaja Sun Effects
  • Sijainti: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Ojakadun ja Rantakadun kulmaus

Rikkinäiset hehkulamput ja käytetyt värikalvot saavat uuden elämän vanhojen piirtoheittimien valokeiloissa. Duncan Matthews jatkaa Dark Ideas -teossarjaa uudella editiolla, jossa kierrätysmateriaalikappaleet muovautuvat seinillä kiipeileviksi muurahaisiksi. Vanhat, aikoinaan valonlähteinä toimineet, objektit voidaan nähdä vielä kerran uudessa valossa.

Täysikuu toi lisätehosteetn Ainolan puiston valaistujen kasvihuoneiden ylle.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Lumoavaa!”

 1. Apua,tuo Kirkon valaisu oli oikeasti pelottavan-näköistä…Kirkolle toivoisi rauhaa ja tosi rauhaisaa eloa-ilman kaameita valoja.

  Vastaa
  • Kati, ei valaisu oikeasti, livenä, ollut ollenkaan pelottava. Eikä kirkkoa halventava muutenkaan. Päinvastoin, paikoin toidella kaunis, lumoava!

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.