Yhtenä sunnuntaina

Yhtenä sunnuntaina on äitienpäivä, Eurooppa-päivä ja …. mun synttäripäivä. Paljon liputettavaa yhdelle päivälle.

Ja sehän merkitsee, että Pehtoorilla on ollut keittiöhuki! Ja onneksi ymmärsin ennen ruokaa käydä pitkän pyörälenkin. Oli ilo nälkäisenä syödä kun (taas) joku muu oli tehnyt ruoan. Eikä mitä tahansa pöperöä tai take away -aasialaista, vaan alkuun parsakeittoa, pääruoaksi savusiikaa, parsa-peruna-salaattia ja kermaviilikastiketta sekä (tänäkin vuonna) jälkkäriksi yksi parhaista jälkkäreistä ikinä (resepti täällä).

Aamupäivällä kävimme yhdessä äidin luona ja sen jälkeen minä sain vaihtaa ”vapaalle” ~ ulkoilukamppeet ylle ja pyörän selkään. Mun juttu! Kyllä, olin välillä ihan hukassa, mutta aurinko paistoi, eikä minulla kiire mihinkään. Itsekseni, tuulessa ja auringossa kuljin, kuuntelin vuoroin linnunlaulua, vuoroin musiikkia: Mikko Kuustosen ’Hyvällä tuulella’ soi parikin kertaa… Kotona tänään palautumisjuomana lentokonesamppanjaa (Joseph Perrier). 😀

Iltapäivän lopulla Juniori ja R. tulivat kaksistaan syömään, lisää kukkia, lisää samppanjaa, toinen päivän kuplivista jätettiin jemmaan odottamaan, että Esikoinenkin avec saadaan saman pöydän ääreen.

Pehtoorin kokkausten ohessa aika syväluotaavia jutteluita. Ja taas mietin, että oikeastiko on elettävä näin vanhaksi, että oppii itsestään ja lapsistaan (ja vanhemmistaan) jotain olennaista.

– muistelen viime vuoden äitienpäivää, ajattelen toiveikkaana tulevia. Ja (eniten) liikutusta pienten kortista ja avaimenperästä. Tällä mennään pitkälle!

6 kommenttia artikkeliin ”Yhtenä sunnuntaina”

 1. No kevät,tämähän on niin ihanaa aikaa elämässä…vuosia sitten sain rakkaan poikani 10.5.,joka oli helluntai ja seuraavana päivänä oli Äitienpäivä!
  Ihana Äitienpäivälahja,vaikka alku olikin vaikeaa.
  Oltiin liian pieniä ja liian aikaisin maailmassa,mutta kaikesta on selvitty.
  Onnea kaikesta sinnekin!

  Vastaa
  • Kyllä se ensimmäisen lapsen syntymä on paras äitienpäivälahja. Silloinhan sitä äidiksi tullaankin.

   Nyt kevät parhaimmillaan, kun saadaan vielä lämmintäkin. 🙂

   Vastaa
 2. Niinpä, taas se vanha viisaus…… ”Yksinkertaisimpien asioiden oivaltamisessa menee koko elämä ” …..melkein ! Iloista kevättä, täällä Kymenlaaksossa eilisestä päivästä alkaen koivut jo vihertää !

  Vastaa
  • Niin, se on oikeastaan vähän surullista, että monessa asiassa vasta ”vanhetessa viisastuu”.

   Meillä sulivat viime yönä viimeiset lumet pihalta! Ja lämmintä tulee ….

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.