Pyryä ja hyviä makuja

NYT ei haittaisi vaikka olisi ulkonaliikkumiskielto.

Muistanpa ainakin kerran olleen juuri tällainen myräkkä kun kymppiviikoksi oltiin teinien kanssa matkalla pohjoiseen. Perjantaina lähdettiin töiden ja koulujen jälkeen ajelemaan, ja kaikeksi huipuksi heti Sodankylän jälkeen eteen sattui venäläinen rekka, joka ajoi about seitsemääkymppiä, eikä vahingossakaan antanut tietä. Niinpä sitten pyryssä ja lumituiskussa ajeltiin puolitoista tuntia sen perässä. Jäipähän mieleen se hiihtoloman aloitus. Nyt alkamassa erilainen kymppiviikko: koronasulku ei kovin paljoa meidän elämää edellisistä kuukausista hetkauta, mutta onhan tämä merkillistä aikaa.

 

Päivällä sää oli melkein samanlainen, mutta pakotin itseni ulos ja tepastelemaan reppu selässä kauppaan.

Hain pientä täydennystä (= karkkia) temppuradan palkinnoiksi, ja vähän ruoallekin. Jälkkäri oli minun makuuni liian makea, mutta (muiden muassa) Eevis totesi MONTA kertaa: hyvääää!

Eikä helpompaa jälkkäriä voi olla.

Dumle-mousse

3 dl kuohukermaa
1 ps (220 g) Dumle-toffeeta
1 pieni rasia vadelmia
4 Bastogne-keksiä

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota pois hellalta ja liuota 200 g toffeekarkkeja sekoitellen kerman joukkoon. Jätä muutama annosten koristeluun.

Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. Vatkaa jäähtynyt kerma vaahdoksi.

Tee annokset jälkiruokakippoihin tai laseihin: kerroksittain vadelmia, murskattuja keksejä ja Dumle-vaahtoa.

Isoin juttu on muistaa tehdä valmistelut tarjoilua edeltävänä iltana. Minäkin olen jo pari kertaa aiemmin aikonut tämän tehdä, mutta nyt eka kertaa olin ajoissa valmistelujen kanssa.

Pääruokana oli lohilasagnea muutaman erilaisen salaatin kera. Ja viini. Pluma, Alvarinho Portugalista. Tämä on Alkon tilausvalikoimissa, ja kyllä kannattaa tilata. Alvarinho/Albarino-rypäleestä tehnyt valkkarit ovat nykyisin minulle mieluisia, ja tämä oli kyllä yksi parhaista.

Nyt vetäydyn takkatulen ääreen: kutomaan ja kuuntelemaan kirjaa. Sujuuhan tämä näinkin…

6 kommenttia artikkeliin ”Pyryä ja hyviä makuja”

  1. Täällä on lumilapio saanut heilua. Nyt vetäydyn keinutuolin tekemään pientä ryijyä. Kävin miniryijjy kurssin ja totesin ryijyn teon olevan hyvää iltapuuhaa mökillä.

    Vastaa
  2. Oo, tuota jälkkäriä pitää kokeilla, lapset varmasti ainakin tykkäävät. Onko hyvää ohjetta lohilasagneen?

    Vastaa
    • Varmasti tykkäävät, lapset, ja luulenpa, että kelpaa myös aikuisille.
      On ohje lohilasagneen. Kirjoittelen tässä lähipäivinä, on muutama muukin resepti odottamassa postausta.

      Vastaa
  3. Siis,nyt riittäisi lumimyrsky jo…Koko päivä satanut ja nyt tulee ihan pyryttämällä ja joka paikkaan.Ihan naurattaa nämä ilmoitetut lumimäärät netissä ym…80 senttiä…täällä on oikeasti toistametriä lunta,siinä mihin ei olla koskaan työnnetty.
    Voi olla,että selviämme taas tästäkin talvesta,mutta nyt tuntuu tosi tympeältä.Huomenna linko taas töihin.ei voi mitään!
    Talvi on talvi,mutta joskus tuntuu,että EI…Kiitos,ei enää enempää…

    Vastaa
  4. Kyllä täälläkin saisi riittää lumen tulo. Täällä kotosalla meillä ei ole lumilinkoa, mutta Pehtoori on kyllä jaksanut joka päivä ”ihan kuntoilun vuoksi” 🙂 siirrellä lunta paikasta toiseen, mm. sisäpihalta lumet kokonaan pois. Nyt ei vain enää tahdo mahtua mihinkään.

    Ensi viikoksi on kyllä luvannut sateetonta, aurinkoista säätä. Toivotaan sellaista sinnekin

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Reija Peruuta vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.