Sinistä etsien

Sain aamukahvin, lehtien, huushollausten, sähköpostien jälkeen itseni lähtöön vasta kymmenen jälkeen, jolloin Pehtoori jo palaili kävelylenkiltä. – Onko siellä vielä kylmä?, kyselin. – Eiku ihan hyvä ilima!

Onneksi en ihan ostanut tuota vastausta. Melkein olisi tarvinnut hanskatkin. Asioilla, korttitoimituksissa ja uuden parfyymin ostossa (ah, onnea) vierähti aikaa, semminkin kun vain kuljeskelin, olin ihmisten keskellä ja mietin, mihin menisin erikoiskahville, enkä sitten lopulta minnekään.

Illansuussa jo aurinkoakin, ja ryhdyin vähän kuvaushommiin: heinäkuun kuvahaasteen väri on tummansininen, ja epiteetteinä myrskyisä, rikas, romanttinen ja kuninkaallinen. Eihän tuo minun ensimmäinen yritelmäni oikein sovi mihinkään noista, mutta kunhan kokeilin. Sitä paitsi Huvilan sinisestä pullokokoelmasta tuli oikein kiva installaatio näinkin. Pihan valkoiset syreenit olivat viime yönä sateessa pudottaneet melkein kaikki kukkansa, niistä olisi tullut ehkä vielä parempi tähän…

 

Tummasininen rikas tai rikas tummansininen? Mitä ihmettä se voisi olla? Joku Lamborgini? Safiiri? – Ei ne ole rikkaita, ne on kallita. Minulle kesäinen, kimmeltävä, syvänsininen meri voisi olla rikas. Löytyisiköhän sellainen maisema huomenna?

2 kommenttia artikkeliin ”Sinistä etsien”

  1. Hieno on tuo maljakkojen sini(syys). Mietin mielessäni mikä on paras taustaväri kuvan siniselle, Musta/ valkoinen?? Musta on tietty aina tehokas, mutta kuvan siniselle valkoinen saattaisi olla parempi, elleivät maljakoissa olevat kukat olisi valkoisia.
    Se EI kyllä olisi enää luomua, kuten tuo kuvasi tausta! Periaatteessa vierastankin hieman studiotaustojen käyttöä valokuvissa, ne kun ovat tietyllä tavalla helppoja. Olen niihin toki itsekin syyllistynyt ja työkuvissakin usein käyttänyt.

    Vastaa
    • Kyllä minä valkoista vastenkin kuvasin, ja kyllä se onkin parempi. MUTTA: kaipasin luomua valkoista, siis rapattua seinää tai lautaseinää, valkoinen pleksi teki kuvasta ”kovan”. Ehkä tänään uusi yritys.

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.