Loma(matka)ilussa muutoksia?

Tällaisina kesäpäivinä, jolloin herää viideltä ja jolloin sataa kaatamalla vettä, toivoo, että joko ei olisi herännyt niin aikaisin tai että ei sataisi vettä. Jos paistaisi, voisi lähteä kesäaamuun kulkemaan, tuoksuttamaan, kuuntelemaan hiljaisuutta tai jos sataa, niin voisi huoletta ja mieluusti nukkua vaikka yhdeksään. Joko-tai, jos tai ei. Mutta ei. Herää ja sataa. Ei hyvä.

Ja tällä elämänkokemuksella pitäisi jo tietää, että tällaisessa tilanteessa ei kannattaisi jäädä pyörimään sänkyyn: kannattaisi nousta ylös ja mennä vaikka lukemaan, silittämään, keittämään kahvit, kutomaan – mutta EI jäädä miettimään ja valvomaan. No kuuden jälkeen jo ymmärsin, että on parasta nousta.

Merkittävintä, mitä tänään olen saanut aikaiseksi on se, että olen varannut meille kesälomamatkamajoituksen. Eka kertaa ikinä airbnb -majoitus netin kautta. Kerron sitten kokemuksista. Viikon päästä ollaan jo reissussa … 🙂

Autolla lähdetään. Lieneekö lennetään ollenkaan tänä vuonna? Ulkomaille ei lähdetä, – se on huomaamatta, sanoitta yhdessä päätetty. Joutaahan tuota yhden vuoden olemaan ihan (koti)maankamarallakin. Tuossa yksi päivä mietin ja laskeskelin, että jos Ruotsissa (lue: Haaparannalla) käynnitkin lasketaan, niin minulla ei montaa vuotta elämässäni ole, jolloin en olisi ulkomailla käynyt. Ja vaikka noita Haaparannan käyntejäkään ei laskettaisi, niin silti: lähes joka vuosi olen jossain käynyt, ihan pentunakin tuli perheen kanssa reissattua. Mutta tästä monin tavoin merkillisestä vuodesta näyttää tulevan ihan koti-Suomen rajojen sisällä pysyvä.

Mitenkäs (aika lailla reissaavan) lukijakuntani keskuudessa? Nimenomaan lomareissaaminen?


6 kommenttia artikkeliin ”Loma(matka)ilussa muutoksia?”

 1. Juuri tällä hetkellä olen lentokenttähotellissa, MUTTA matka ei jatku huomenna lentäen Bordeaux’hon, mikä oli alkuperäinen suunnitelma, vaan junalla Turkuun… Wien on kyllä edelleen suunnitelmissa kuun lopulla.

  Vastaa
 2. Wien ja Islanti peruuntuivat keväällä. Nyt ei mitään fiilistä lähteä ulkomaille vaikka joka vuosi tulee muutama reissu yleensä tehtyä. Syksy ja toinen aalto mietityttää, varovainen kannattaa olla kotimaassakin. Peukut pystyyn, että tilanne saadaan rauhoittumaan maailmalla ja Suomi jatkaa tällä hyvällä suunnalla. Nautitaan kesästä ja siitä, että saadaan liikkua vapaasti kotimaassa, joka on mansikka 🙂

  Vastaa
  • Hyvin samoilla linjoilla täällä ollaan. Meillä ei peruuntunut yhtään varattua reissua, vaikka oli kyllä päivistä kiinni, että Irlannin patikkareissun olisin varannut. JOS ja JOS niin oltaisiin siellä juuri nyt.

   Ja ”saadaan liikkua vapaasti kotimaassa” ja vieläkin tärkeämpää, että on koko ajan saatu liikkua ulkona, että ei ole ollut ulkonaliikkumiskieltoa, on kyllä ollut hyvin merkityksellistä tänä keväänä.

   Vastaa
 3. Rhônen laakso, Pietari ja Pärnu jäivät jo väliin. Kotoilen. Hyvä opetella välillä olemaan paikallaan ja saa tehtyä loppuun ja aloitettua uusia projekteja.

  Vastaa
  • Hienoja reissuja sinulla ollut varattuna, ja toivotaan että ne ovat sitten ensi vuonna tai seuraavana odottamassa. Ja todellakin: sinullehan tämä ”saa aloitettua uusia projekteja” onkin vähän tavallista isompi juttu. 🙂

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.