Matkalla jotain hyvää

Turkansaareen halusin, – en päässyt kuin sillalle. Mutta jo matkahan on usein se paras osa reissua. Tämän pienen reissun, pyöräretken paras osa oli matka.

Matkalla linnun laulua, aurinkoa, vastaantulevia monia luokkia (koululaiset pyöräretkillä), ja äänikirja: ”Jotain hyvää – äänikirjeitä toivosta”. Se on hyvä, pieni kirja. Sen esittelyssä lukee näin:

Tämä aika on jo nyt jättänyt jälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen vaikutukset tulevat näkymään vielä vuosien ajan. Kaiken synkkyyden keskellä asetimme joukon suomalaisia vaikean tehtävän eteen. Tavoitteena oli yrittää nähdä tässä kaikessa edes jotain hyvää ja esittää ajatuksensa lyhyen äänikirjeen muodossa. Kokoelman tuotto annetaan lyhentämättömänä Hope ry:lle ja käytetään vaikeassa tilanteessa olevien lasten harrastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Kirjeitä on yhteensä parisenkymmentä, ne kestävät noin viisi minuuttia kukin. Nyt olen kuunnellut muutaman kirjeen jo uudelleen. Minulle tämä ei ole niinkään pandemia-kirja, ei koronakirja, vaan kirja toivosta, elämästä tämän ajan jälkeen. Kirja elämästä, elämän taidosta, mutta ei mikään elämäntapakouluttajan, sparraajan, konsultin tai terapeutin buustauskirja, vaan ihmisten ajatuksia, pohdintoja ajasta, elämästä, toivosta, kuolemasta, tulevasta, tästä päivästä. Jotain hyvää… Suosittelen. Parasta olisi ehkä kuunnella aurinkoisella puiston penkillä tai villasukat jalassa takkatulen ääressä, mutta sopi hyvin matkaseuraksi Oulujokivarren pikkuteillä ja Sangintien rauhallisella pyörätiellä polkiessakin. Teki hyvää.

2 kommenttia artikkeliin ”Matkalla jotain hyvää”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.