Päiväretkellä

Palasimme juuri parahiksi iltauutiselle (20.30) pitkältä (490 km) päiväretkeltä.

Hieno päivä, aurinkoa, kaunista, kaukana kavala maailma.

Korouoma Posiolla oli kokematon paikka. Päivän kohokohta siellä patikalla.

Palattuamme aloitin kuvien purkamisen ajatuksenani tehdä tänne blogiini kuvakertomus päivästämme, ja siinä samassa näytölle räpsähtää 30 viestiä messengeristä, ja FB hehkuu punaisena. Virus! Virus (onneksi vain) tietokoneessa, josta se leviää …

Yritin/yritän vastata kaikille, teen puhdistusta ja torjuntaa… Ja älkää hyvät ystävät avatko minun nimissäni Messengerissä tullutta videota!  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Korouoma on noin 10 kilometriä pitkä rotkolaakso, maanvajoama, joka on syntynyt 600 miljoonaa vuotta sitten. 600 miljoonaa!  Rotkon reunat ovat jyrkät, paikoin jopa yli 100 metriä korkeat.

Ja talvisin kanjonin reunoilla on jääputouksia, joista kolme suurinta ovat reilun viiden kilometrin mittaisen patikkareitin (Koronjää) varrella: näimme ne kaikki tänään. Jaska Jokunen, Ruskea virta ja Mammutti olivat jylhiä ja vaikuttavia. Jääkiipeilijäkin nähtiin, ja muutama muukin retkeilijä reitillä oli.

Lunta Koillismaalla oli paljon.

Laavulla paistaessamme eväsmakkaroita tuli kuukkeli seuraksi …

Reitin lopussa on kahvilakin, joka luonnollisesti oli kiinni. Nimi ei näinä päivinä tuntunut oikein houkuttavalta. Ks. päätyseinän kyltti.

Paluumatkalla ei enää pysähdelty, mutta menomatkalla mm. Posion kirkkoa kävimme ihastelemassa. Eväskahvit nautimme Syötteen huudeilla, Livojärvellä pysähdyimme.

Viime viikolla oltiin Koitelissa, tällä viikolla Koillismaalla, ensi viikolla ehkä Hailuotoon.

4 kommenttia artikkeliin ”Päiväretkellä”

    • Mietittiinkin, että varmasti hieno kesälläkin. Ja mietittiin, että onko rotkon pohja täynnä sääskiä? – Ehkä ruska-aika vois aika hieno myös?

      Juuri noin, päivä kerrallan kesää odotellen ja keväästäkin nauttien.

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.