Nettishoppailua korona-aikana

Tänään on @kotonakotimaista -päivä. Meillä se on aika usein,  mutta nyt kotiovelle toimitettuna! Lähiruokaa suoraan kotiin (itse asiassa kolmeen kotiin, sillä jaetaan toimitus pojan perheen ja sisaren kanssa)! Viikolla hoksasin, että Pohjolan lähiruoka toimittaa kotiin marjoja, Highland-jauhelihaa, ruisleipää, puikuloita, Katan Kanalan munia (joista olen jo riippuvainen , monta kertaa REKOsta hakeneena). #tuepaikallistayritystä

Lupasin pikkuperheelle ”ruoka-apua”, jos liittävät omat lähiruokatoiveensa tilaukseeni ja systeri lähti mukaan myös. Saimme kimpassa aikaan niin ison toimituksen, että toimituskulut ovat nolla. Suurin osa tuotteista on pakastettuja, joten saatoimme tilata vastaisen varalle vähän enemmänkin. Hamstraushommia siis. 😉 KS. Pohjolan lähiruoka  Ainakin Katan kanalan munia ja Highland-jauhelihaa sekä marjoja voin suositella. Niitä kaikkia olen jo REKOsta hankkinutkin. Tällä kertaa, mikä oli erinomaisen mukavaa, niitä sai kotiovelle toimitettuna. Toki jakelu jatkuu ….

Tämä on yksi niistä nettiostoksista, joita olen viime viikon aikana tehnyt. Ruokaa, vieläpä hyvää lähiruokaa. Ruokahan on välttämätöntä, oli korona tai ei, mutta on muutamia nettikauppoja, joiden valikoimiin olen perehtynyt juuri näinä päivinä ja mm. #tuepaikallistayritystä -ajatuksella tehnyt hankintoja. Mutta mukana myös muita kotimaisia liikkeitä.

Silmiini sattui, sattuneesta syystä, systerin karanteerin aikana, yksi kotona askartelijoille ja sisustajille mieluinen sivu: Mosaiikkimyymälä. Mm. pääsiäisen koristeluun ja askarteluun kaikkea mukavaa. Sisareni tilasi mm. kesän tarjottimia varten aineksia, minä jotain kuvausrekvisiittaa. Katsohan! Mosaiikkimyymälä

Lankakauppa, josta tilaisin 70 eurolla lankoja, joita vielä odottelen (toimitus ehkä ale-kampanjan vuoksi? aika hidas), on Novita. Siellä on valmiita (ilmaisia) ohjeita ja lankoja joka lähtöön. Mikä onkaan mukavampaa kuin kuunnella kirjaa (hox!! Bookbeat NYt jos koskaan kannattaa kokeilla!!) takkatulen ääressä ja kutoa, tai katsoa telkkaria tai esim. Netflixiä. Bookbeat on ajankohtainen myös haravointi- ja pyöräilykauden piakkoin alkaessa.

Netflix on tärkeä juttu nyt. Eilen aloitin lupaavan oloisen Self Made, Madam C.J. Walkerin elämä -sarjan. Suositeltava on myös aika päiviä sitten katsottu ”Kaksi paavia”. En tiedä, kumpi pääosan esittäjistä teki paremmin roolisuorituksen, mutta kaikille Italia- ja Rooma-kävijöille ja -faneille suosittelen. Hieno elokuva! Tänään meillä (ainakin minulla, – Pehtoori aikoi ainakin aloittaa… 😉 ) on ohjelmassa ”A Star is born” -leffa. Ihan vaan musiikin takia, ja siksi, että kutimeni edistyy. Siksi, että on perjantai, että on punaviiniä, että on sen aika. Siksi että netti toimii. Nyt jos koskaan, internet on perfect!

Jos blogini lukijoissa on valokuvauksen harrastajia, ihan sama olkoon aloittelijoita tai pro-henkilöitä, mutta joka tapauksessa sellaisia. jotka jo ovat valokuvaukseen hurahtaneita, niin kannattaa harkita 100 euron investointia. Sillä rahalla saa liki tonnin edestä sekä valokuvaukesen että kuvankäsittelyyn oppia. Antti Karppinen (josta olen positiiviseen sävyyn puhunut ennenkin) on nyt koronan ja karanteerien, luppoajan ja yhdenlaisen leppoistamisen aikana laittanut liki kaikki koulutuksensa yhdeksi edulliseksi paketiksi. Olen jo aiemmin ostanut aika monta näistä koulutuspaketeista ja SILTI ostin nyt koko paketin. Tällä kertaa opetusvideot ovat käytössä rajattoman ajan, mikä on hyvä. Aina voi – mm oman taidon kehittyessä – palata tutoriaalien äärelle, ja taas oppia uutta. Vahva suositukseni kaikille, erityisesti Light Roomin ja/tai Photarin käyttöä oppineille ja opetteleville: Alias Edu

Minun valokuvausprojektini etenevät hiljalleen. … Tänäänkin ulkoilua niiden parissa: Oulun vanhat kauniit rakennukset -projekti on nyt menossa asuintaloissa; kauniita puurakennuksiakin on Oulussa vaikka kuinka paljon.

Eikä mitään syytä pysytellä pois ulkoilmasta. Ihan huippusää tänäänkin!

Pyrin palaamaan näihin teemoihin vielä huomenissa… Levollista kotoiluviikonloppua kaikille!

2 kommenttia artikkeliin ”Nettishoppailua korona-aikana”

 1. A Star is born katsottiin tässä taloudessa joululomalla. Mies oli epäileväinen, mutta suostui yrittämään. Pidimme molemmat elokuvasta ja minä itkin myös silmät päästäni lopussa. Elokuvan soundtrack on pyörinyt usein kaiuttimista, useimmiten miehen valitsemana ❤️

  Vastaa
  • Kyllä Pehtoorikin katsoi elokuvan loppuun, ja tykättiin molemmat. Kumma kyllä, minä en juurikaan kyynelehtinyt. Vaikka en siihen paljon yleensä tarvitse.

   Ja musiikki. Se on soinut Spotifyssa (ja Novalla) jo vuoden. Hyvä että on soinut.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.