Kotielämää

Sitähän minä ohi kulkiessani jäin miettimään, miten tuolle heikoilla jäillä kävelleelle koiralle oli lopulta käynyt? – Pääsihän rannalle?

Toinen juttu, mitä viime päivinä lenkeilläni ”liikenneturvallisuuteen” liittyen olen miettinyt, on se, mikseivät ihmiset käytä heijastimia. Olen useinkin, jo aiemminkin, miettinyt sitä, miksei ”ympäri vuoden pimeiden iltojen maissa” (Etelä-Eurooppa etc.) käytetä heijastimia, ei edes maaseudulla, eikä paljoakaan kynttilöitä. Luulisi niiden olevan yksi arjen käytetyin juttu siellä, mutta ei.

Mutta täällä pimeässä Pohjolassa, talven tullessa, hyvät ihmiset, heijastimet kehiin: takkeihin ja laukkuihin nyt! Eikä mennä heikoille jäille…

En ollut lähelläkään jäisiä rantoja tänään, vaikkaa kaupungilla liukkailla kaduilla tepastelinkin. Ja toki kaipasin Hangasojalla olevia nastakenkiäni. Kaipasin paljon. Hangasojallahan ne. Kuten untuvatakki, vinkkelit, kunnon hanskat, etc. … Mutta liikuin silti. Ja nautin lumisista näkymistä, aika hiljaisesta kaupungista, mietin tulevaa, joululahjojakin jo.

Ja huomista ajatellen, menneessä viivähtäen, kävin haudallakin.

Iltapäivä kului taas ruoan parissa: sitä tehden ja nauttien. Huomisellekin jo tehden.

Ja tänään on Suomen suurin koti-ilta. Meilläkin taas kerran. Ja glögikausi avattu. Loimu. Ihana vadelman maku. Joulun maku.

5 kommenttia artikkeliin ”Kotielämää”

 1. Loimua on täälläkin tänään nenän edessä. Minä avasin glögikauden tosin jo kuukausi sitten Blossa 19:llä, jossa on mukava passionhedelmän maku. Kahvia ja kookostakin pitäisi olla, mutta niitä ei minun kieleni kyllä erota.

  Vastaa
 2. Joko Blossa on testattu? Me maisteltiin sitä, yllättävän hyvä tänä vuonna. Loimu on vielä testaamatta.

  Vastaa
 3. Satu ja Katri, ja muut glögin ystävät! Kyllä meilläkin on nyt molemmat Blossa ja Loimu 2019 glögit testattu. Blossan passionhedelmäinen jo toissaviikonloppuna. Tänä vuonna Blossa taitaa olla parempi. Se on raikkaampi, ja kun minulla on nyt tämä passioninnostus muutenkin päällä. 😉 En kahvia tai kookosta minäkään siitä löytänyt, mutta ehkä parempikin niin.

  Loimu on lempeä, mukavan vadelmainen, mutta jotenkin ”varma”, siis liian tavallinen. Pullo vaan on paljon kauniimpi Loimussa! 🙂

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.