Kaupungin kaamos

Eilisen auringonpaisteen jälkeen tänään tuntui kovin pimeältä. Oulun korkeudellehan kaamos ei laskeudu, täällä aurinko nousee vielä talvipäivän seisauksen aikanakin, joten ”oikeita” kaamoskuvia ei täällä voi ottaa. Toisaalta kyllä tänään aika auringottomalta on näyttänyt. Joten tässä fotomaratonin yksi haastekuva ”suoritettuna”: kaamos.

Tämä kuva Möljältä. Ja huom. VÄRIkuva.

Totta puhuen oli aika mukava pakkaskeli, puut kauniisti huurassa, eikä kovaa tuulta. Ja hyvähän se on, että on lunta. Se peittää mustan ja harmaan maan, se tuo valoa ja pehmeyttä.  Niinpä ulkoilua ja liikkumista aamupäivällä.

Hämärän ja pimeän laskeuduttua iltapäivän asioilta ”rantautuminen” puhtaaseen kotiin. Pitkästä aikaa meillä on ammattilaisen jäljiltä kunnolla siivottu. Sisälle laittelin vielä tuikkuja, etsin jo talviset pikkuliinat, mietin joulukortin kuva-aihetta – ehkäpä tänäkin vuonna ”lainaan” pikkuisia – mummihan voi niin tehdä?

Pihalampuistakin voisi tietysti kehitellä jotain. Pehtoori on leikannut meidän omppupuun kauniiksi, ja valaissut myös. Jos tuonne oksille laittelisi koko tonttuarmeijan kiipeilemään? Tai laittaisi taustalle revontulet? Tai…

6 kommenttia artikkeliin ”Kaupungin kaamos”

 1. Nyt olisi aika lähteä Hangasojalle. Itse palailemassa etelään ( juuri ohittelemassa junassa Oulua), en tosin Hangasojalta vaan Ylläsjärveltä. Kylmää oli mutta äärettömän kaunista ja kuvauksellista.

  Vastaa
  • Voi minä tiedän! Että Hangasojalla on nyt kaunista, ja kaipaus sinne on iso. Meillä oli alunperin tarkoitus lähteäkin ensi viikonloppuna, siellä kun Keittiömesttareiden tapahtumakin, mutta tulipa sitten lähipiirissä montakin juttua, … siirsimme aietta joulukuun alkuun. Toivottavasti päästään silloin.

   Vastaa
 2. Kiitos kuvista!Kaamos ON kaunista.Lapsena sitä ei edes huomannut,mutta nyt kaikki värit luonnossa on ihania.Tosin tänäänkin paistoi aurinko hetken ja luonto,puut ja tunturit oli tosi kauniita.Illansuussa tulee se sininen hetki,jota ei etelässä tavoita koskaan.
  ”Kaamosvaloissa” on ihanaa elää!

  Vastaa
 3. Täällä hymyilen ajatukselle, että jos kuvan aiheena ”kaipuu” on hankala, kelpaa minulle tuo alin kuva ”kai puu”! Ja jos filosofoimaan alkaa voi ajatella puun kaipaavan valoa. Puu on siis saanut lohdutukseksi (eikös siitä jo kuva ollutkin) kaipuuseensa kauniit valot!

  Vastaa
 4. Kuinka hienosti tulkitsitkaan kuvaa. Mainiota että noin näet, mutta kyllä minä vielä haen myös ”Kaipuu-kuvaa” ja ”Hiljaisuuskin” odottaa tulkintaa…

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.