Paluu – puolimatkassa

Aeroporto Fiumicino, per favor.

Lähdimme hotellista ajoissa. Onneksi. Aamuruuhkat olivat melkoiset, taksikuski kiersi liki Ostian (Rooman satama) kautta. Autostradaa mentiin vasta viimeiset kymmenen kilometriä. Jostain välistä aina näkyi, kuinka se oli tukossa. Kauniita puistomaisia leveitä teitä ajeltiin hyvinkin kolme varttia, ja muutamia liittymäpätkiä, joissa oli 50 rajoitus mentiin 130 km lasissa ja kuskin tupinan säestämänä. Että sitten sellainenkin kokemus kuuden päivän Rooman loman päätteeksi. Hyvä juttu on se, että (valkoisten, virallisten) taksien vakioitu hinta välille Rooman keskusta – lentokenttä on 48 euroa riippumatta matkasta tai sen kestosta.

Vastoin aiempia kokemuksia Fiumicinossa kaikki toimi: 25 minuuttia ja check-in ja security check hoideltu. Joskus noihin on mennyt puolitoista tuntiakin. Tänään ei.

Ehdimmepä sitten shoppailemaankin; Roomassa ei juuri liikkeissä ollut käytykään, mutta lentokentällä on aika paljon liikkeitä. Pehtoori osti Apsulle kesäpaitoja, minä Miniälle ”tavalliset” (Elisabeth Ardenin ylivertaisen hyvä huulirasva ja suklaata) tuomiset ja tyttärelle tuliaisen (reppu – onhan Roomassa käydessä edes yksi laukku ostettava), joka kyllä saa olla etukäteisnimpparilahjakin. 😉 Voi luopua yläasteelta asti palvelleesta vanhastaan.

Lento, joka oli puolillaan aasialaisia, sujui helposti. Meidän matkaammehan kuului hotelli + edestakaiset lennot Oulu­–Helsinki–Rooma, mutta jätimme Helsinki – Oulu lipun käyttämättä. Se kun olisi pitänyt lentää heti Rooman lennon perään, emmekä me niin halunneet tehdä.

Jäimme Helsinkiin: tyttären luo ja huomisen konsertin vuoksi. Saimme lapsilta jo joululahjaksi liput konserttiin, jonka ajankohta oli yksi syy myös koko Rooman matkan ajankohdalle. Yhdistimme nämä jutut. Italia-teema jatkuu vielä – Andrea Botticellia mennään huomenna Hartwall-areenalle kuuntelemaan ja katselemaan. 😉 Vasta lauantaina Norskilla kotiin.

Tälle illalle tyär oli tehnyt meille varauksen Eevert-ravintolaan. Niinpä kun olimme saaneet juuri ja juuri roudatuksi laukut Hakaniemeen, lähdimme syömään. Ja hyvin söimme. Palatessa Vetehesille  oli kylmä. Nyt sisällä lämmin, ja nuoruusmusiikit soi.

2 kommenttia artikkeliin ”Paluu – puolimatkassa”

  1. Vinkki noihin lentoihin: Finskin lentoja voi varata siten, että esim. palatessa on päiviä Helsingissä. Olemme itse varanneet kesällä lennot juurikin noin, että lomamatkan paluumatkalla pysähdymme Helsinkiin kahdeksi yöksi konserttia varten.

    • Joo, olisi meilläkin ollut mahdollisuus, mmutta sitten paluulento Hki – Oulu olisi ollut (muistaakseni) huomenna illalla tai siis sillä puolenyön rahtivuorolla, ja sitä emme halunneet. Norskin (erillis)lippu ei maksanut satastakaan, joten siksi päädyimme siihen.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.