Ihan on viikonpäivät hukassa, ja tahtoo olla kellonajatkin. Mökillä ei kuulu herätä puolikuudelta!

Viikkohaasteen julkistamisen aika on tänään.  Näin se kuuluu: ”Aihe vapaa kunhan kuva on jouluinen ja siihen liittyy punainen väri”. Minä olen kyllä jo vähän kyllästynyt kuvailemaan jouluisia juttuja, joten haastan kuvaamaan mitä tahansa, kunhan kuvan nimi on ´punainen´, ja saa se toki olla jouluinenkin. Sellaisia minäkin nyt sitten kuitenkin tuota (koulun viikko)haastetta varten tänään jo koetin ottaa. Tomafoin vein toisen naapurimökin nilin oven nupin päälle istuskelemaan… Kumpi kuvista on parempi?

Klikkaa isommaksi, ”valaistuvat” nuo kuvat siten.

Jouluinen, punaista-3

Jouluinen, punaista-2

Oli hyvä ilma olla ulkona. Aika musta-valkoista, harmaan sävyjä, mutta pakkasta vain – 7 C, joten aamuisen hiihtolenkin jälkeen tuli jäätyä kuin vahingossa pihalle. Pikkuisen jo kauhulla ajattelen loppuviikoksi luvattuja – 40 astetta! Menee ihan kirjoitushommiksi koko viikko!

Vaikka sentään reilun tunteroisen lenkin tein, ladulla kukaan ei mennyt ohi (toisin kuin eilen 🙂 ), mutta ei myöskään tullut ketään vastaan. Kovin autiota oli metsätaipaleella. Poroja vain oli, poikkeuksellisen paljon sekä ladulla että metsässä. Kertoo mistä? – En todellakaan tiedä.

4 Comments

  1. Kumpikaan tonttukuvista ei ole tarpeeksi hyvä. Tomafoille pitää saada lisää valoa – tulisiko Pehtoori näyttämään taskulampulla? 🙂

    Toimintakuvat on kivoja, niitä voisi piristää myös punaisella eli punainen kaulahuivi saunanlämmittäjälle kaulaan!

  2. Katri H., oikeassa olet: Tomafoin kasvoille valoa (tosin jo Light Roomissa sitä jo vähän laitoinkin…) ja onko alempi epätarkkakin. Näyttäisi olevan.

    Punainen kaulahuivi olisi hyvä idea, mutta kun Pehtoorilla on nyt ollut ihan uusi mökkilook; 15 vuotta vanha, risa, pesuakin uhmaava kevyttoppa kun sai (minulta) lähtötuomion jouluna, joten hillittyyn musta-harmaaseen ei nyt punaiset kaulahuivit kuulu. Ei edes valokuvauksen vuoksi. 😀 😀 😀

  3. Enhän minä näköjään malta olla kommentoimatta.
    Katri on kyllä ihan oikeassa tuon punaisen kaulahuivin suhteen.
    Mielestäni tuo toimintasarja kaipaa lisää vaihtelua kuvakulmiin. Mikäli vain mahdollista ota yksi kauempaa otettu kuva Pehtoorista kantamassa puita (iltahämärissä). Kuvassa tulee tietty näkyä sauna valoineen.
    Lähikuvat ovat luonnollisesti must! Jälleen kerran VALAISTUS on se juttu, mutta sehän senhän luonto on siellä järkännyt kohdilleen! Tee käsikirjoitus, niin kai ne Pro: t tekee.
    Joutilaalla on täältä käsin aikaa neuvoa toisia.
    Tänään muuten päivä oli ”Punainen”.

  4. Kommentoi vain, Jarin. 🙂

    Kaikki mitä joutilas sieltä toteaa pitää paikkaansa.

    Olenkin melkein saanut työstetyksi kuvasarjan, jonka otin Puistolassa viime viikolla. Ja kyllä minulla Puistolaan mennessä oli ”kässäri” tehtynä. On tiettyjä reunaehtoja, joilla tällaisia viiden kuvan sarjoja otetaan (ks. esim. miljöö-kuvasarjan toteutukseni http://satokangas.kuvat.fi/kuvat/VAT+Valokuvausopinnot/). Todellakin eri kuvakulmia, pystyä, vaakaa, kohteen esittely, lähikuva, liikettä,.. jne. Puistolassa kuvaustilanne ei vain sitten ollut sellainen kuin olin etukäteissuunnitellussa ajatellut; oli ”pari muuttuvaa tekijää” kuten meillä täällä Napapiirin pohjoispuolella on tapana sanoa. 😀

    Mutta selittelyt ei auta. Ja siitä sen ammattilaisen/osaajan ja harrastalijan/opiskelijan erottaa: pron ei tarvi selitellä, ja sitä kohti toivon olevani menossa.

    Noh, täällä odotellaan, että pääset sieltä reissusta kotikoneellesi ja lähettämään kuvat haastesivulle… ”punaista” ja ”mennyttä aikaa” siellä jo onkin muutamia kuvia.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.