Työleirillä leppoisaa oleilua (ja arvonta!)

Mökkilomista puhutaan usein työleireinä. Mökillä kun on aina tekemistä, puuhaa, korjattavaa, varustautumista kesään, talveen, kevääseen, syksyyn. Puuhommia, maalaamista, siivousta ja loputtomasti kaikkea kohenneltavaa.

Niin meilläkin. Tämänkertaisella do-to -listalla olivat ainakin nämä: rantasaunan suursiivous, liiterin hyllyjen teko, ikkunoiden pesu, pihan siivous ja haravointi, tykkylumen ja kevätmyrskyjen katkomien puiden ja oksien (eikä niitä ole ihan vähän!) keräily ja pilkkominen, terassin maalaus, Tuulentuvan hirsiseinien imurointi ja pyyhkiminen (onhan se edes kerran kymmenessä vuodessa tehtävä), petivaatteiden vaihto ja pyykkäys, polttopuiden siirtelyä paikasta a paikkaan b …

Kuulostaa runsaalta ja todelliselta työleiriltä. Mutta so what? Minusta möksällä on mukava puuhailla. On aikaa ja näkee tekemisensä jäljen, ja sitä paitsi kimpassa on kiva touhuta. Ja se, mikä on parasta, voi jättää tekemättä jos huvittaa tai sää houkuttaa johonkin ihan muuhun. Tänään huvitti ja houkutti.

Aamulla livahdin pihalle ja yritin olla herättämättä vielä nukkuvaa miestä. Purolla kävin ja ihmettelin pitkospuiden välistä pilkistävän hillan lehden pienuutta.

Kelo-3

Kuivaa ja kylmää täällä on kyllä ollut, sen näkee monessa muussakin kohtaa. Siitäkin, että sääskiä ei ole sietämättömästi. No sen verran kuitenkin, että ei ulkona syöty, vaikka lämmintä on yli + 20 C. Iltapäivällä reipas sadekuuro, mutta sen merkittävin vaikutus oli, että kaikki tuoksui entistäkin paremmalta.

Tänään ei siis sittenkään mitään työnsankareita oltu. Mökkitontti alkaa olla aika putsattu, mutta siinä kaikki.

Illan tullen varjot jo pitkiä, mutta kyllä eilen illallakin ihmeteltiin tätä valon huikeaa määrää.

Mökkielämää

Tänään aamupäivä oltiin metsässä. Tepasteltiin Ruijan polun varteen, jossa on meidän vakio korvasieniapaja. Tänään saalis jäi kovin vähäiseksi, – vain Pehtoori löysi kymmenkunta, mutta siinä kaikki. Silti jo metsässä olo ja kävely on mielihyvää tuottavaa. Lomailua parhaimmillaan. Niin kuin päikkäritkin. Kaksinkertaisen ilon niistä sai kun muisti, että on maanantai!

Kelo

Minun hukini lämmittää sauna. Ja minäpä pulahdinki purossa! Ei ehkä ihan mukavuusalueella tuo, mutta tekeehän se hyvää. Villi arvaus, minkä asteista tunturipuron vedenlämpötila oli kuuden kieppeillä?

Kelo-2

Viiden lähimmäs arvanneen kesken arvon yhden LappItalia-keittokirjani, josta on painos loppunut jo vuosia sitten, mutta jollainen eilen täältä mökin kaapista vielä löytyi. Kirjoita arvauksesi kommenttilaatikkoon, – kunhan tältä reissulta kotiudumme, järjestän arvonnan. Siis paljonko Hangasojan veden lämpötila tänään illansuussa?

20 kommenttia artikkeliin ”Työleirillä leppoisaa oleilua (ja arvonta!)”

 1. Tähän asti haarukka 6,8 – 12. Ei huono. Viisi on kasassa, mutta lisää mahtuu, ja aikaa on, – emme ihan heti täältä palaudu!

  Vastaa
 2. Täällä huomattavasti etelämpänä järviveden lämpötila nousi jo +19 asteen. Oisko 19-10 eli 9 astetta vesi siellä? (Saattaa nyt kyllä arvaus mennä yläkanttiin!)

  Vastaa
 3. Kymmenen osallistujaa jo! Hienoa. Luulen että osallistumisaikaa on tuonne keskiviikkoon asti… joten ei muuta kuin arvaamaan.

  Vastaa
 4. Täällähän on vaikka kuinka paljon arvontaan osallistujia! Hienoa, – nyt olen Tromssassa joten arvonnan järjestämiseen kulunee ainakin vielä jokunen päivä… osaliistuminen mahdollista. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.