Mozartin vieraana

Tammi-helmikuussa on jätetty aika monta gastronomista sessiota väliin; toisin kuin yleensä tapana on. Tänä vuonna ei menty Puistolaan chez Jounin illallisille eikä brunchille, ei Tervaporvareiden herkkupöytään, ei Slow Foodin riistaillallisille, ei Oulun viininystävien Bordeaux-maistiaisiin, mutta tänään mentiin puolikuudeksi Madetojan saliin (Oulun musiikkikeskukseen), jossa oli paitsi Unirestan paistinkääntäjien veljesateria, myös Oikotie oopperaan, Mozartin suosituimmat aariat (Erkki Lasonpalo, kapellimestari, Kaisa Ranta, sopraano, Arttu Kataja, baritoni).  

Minna Lindgren (toimittaja, musiikkitieteilijä, tietokirjailija) oli käsikirjoittanut kokonaisuuden, jossa pääsi tutustumaan kaikkiin Mozartin oopperoihin runsaassa tunnissa. Lindgren itse juonsi vallan mainion, oikein hauskan kokonaisuuden ja nuori ja kaunis, ymmärtääksemme lahjakas sopraano Kaisa Ranta ja pitkänhuiskea baritoni Arttu Kataja esittivät tukullisen rooleja. Kaltaisemme klassisesta musiikista paljoa tietämättömät tykkäsimme tällaisesta ”oikotiestä”, jonka juontaja Lindren vielä oivallisesti viitoitti.

Ja kun kerran ilta oli rotissöörien järjestämä, niin tietysti oli myös ruokaa. Ennen konserttia meillä oli ns. veljesateria. Unirestan (joka mm. ruokkii kaikki yliopistolaiset ja jolla on pitkin Oulua monia eri juhlahuoneistoja ja tiloja tilausravintolatoimintaa varten) paistinkääntäjiin kuuluvat ammattilaiset olivat koonneet meille Mozartin henkeen iltapala-menun.

MOzartin

Ihan erityisen paljon pidin tuosta peruna-tryffelitortusta. Se maistui italialaiselle (tryffelit ja parmesan). Ja sitten kahvi(ei suklaa, kuten instagramin kuvatekstiin virheellisesti kirjasin)vanukaskakku oli myös meidän monien mieleen. Kakun tekijän kanssa pohdimme, että noilla tykötarpeilla vähän enemmän ”kahvitettuna” siitä saisi ihan huikean hyvän jälkkärin…

Mozartin vieraana-3

Mozartin vieraana

Mozartin vieraana-2

Tuttujen (yllättävienkin) ja ystävien tapaamista, kulttuuria ja hyvin syömistä pienesti, – voisiko torstai-illan käyttää paremmin?

9 kommenttia artikkeliin ”Mozartin vieraana”

 1. Menu oli päivätty 26022014. Oliko menneen talven pöperöitä vai onko joka vuotuinen traditio ?

  Vastaa
 2. Pena, tarkkana olet! Enpä itse (vuosilukujen ammattilainen?) moista hoksannut. Lyöntivirhe tuo on. Ei ollut menneen talven pöperöitä, eikä ole vuotuinen traditio. Olis maistunut sullekin. 😉

  Vastaa
 3. Irma, ei ollut kuukeleita eilen.

  Haaste? Kiitos vaan, taidanpa vastata siihen, mutta vasta parin viikon päästä. Kerään kuvavastauksia sinne asti.

  Vastaa
 4. Minna Lindgren on ollut suosikkini jo monta vuotta, niin kuunnellen kuin myös pakinoita lukien. Sana on letkeästi hallussa ja taustalla myös hyvin tehdyt kotityöt. Kompetenssia löytyy.

  Vastaa
 5. Antti ja Katri H., teille ihan tuttu tämä Minna Lindgren. Minun tietoisuuteeni hän astui eilen, ja tietysti ruoan myötä. Jollei olisi ollut paistinkääntäjien tilaisuutta, tuskin olisin eilen illalla Madetoja-salillla ollut.

  Kiitokset lukuvinkeistä; varmasti hakeudun tekstiensä äärelle.

  Vastaa
 6. Hesarin perjantain,6.3., Nyt-liitteessä lisää puolihervotonta Minna Lindgreniä. Lyhyt johdatus klassisen musiikin maailmaan. Yritin tähän nettilinkkiä, mutta enpä saanut juttua esiin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.