Perjantai. Perjantai tarkoittaa vähän höllennettyä duuniin rientämistä. Tänäänkin olin kustannuspaikalla vasta puol yhdeksän kieppeissä. Perjantai tarkoittaa vähän pidemmäksi venyvää aamukahvia, vaikkei meitä monta Humus-kuppilan pöydässä ollutkaan. Perjantai tarkoittaa usein kokouksia, mutta tänään niitä ei ollut yhtään. Perjantai tarkoittaa arkistoa, ei aina, mutta tänään olin kuitenkin – ehkä siksikin kun ei ollut niitä kokouksia ja palavereja. Hienoja löytöjä luennolle tein; kerron joskus. Tänään perjantai merkitsi myös Stockalle karkaamista jo varhain. Oli siihen syykin: vävykokelas tulossa eka kertaa meille syömään.

Johan on mukava kun oli nuoriso ajan kanssa syömässä.  Saksanhirvikyljykset ja bataattisose, siitakesienilisuke ja salaatti, kreikkalainen maalaisleipä, ja Juno. Aina vaan sitä Junoa, mutta sehän on hyvää ja edullista. Edelleenkin. Jälkkäriksi lettuja. Letut on takuuvarma juttu. Oli mukava. Ruokasessio. Ja vävykokelas 🙂

Nyt levollinen olo, ja ajatus ´onhan-mukava-olla-kotona´. Perjantaina on illalla niin mukava olla  kotona. Onneksi on perjantai.

3 Comments

 1. ”Monday morning feels so bad (Friday’s gone)
  Everybody seems to nag me
  Coming Tuesday I feel better
  Even my old man looks good
  Wednesday just don’t go
  Thursday goes too slow
  I’ve got Friday on my mind!”
  (David Bowie, Pin Ups 1973)

  Etten vain olisi joskus aiemmin(kin) kommentoinut perjantaisyyniä ylläolevilla säkeillä?

  Mutta se LETTU, ei lätty! Olen elänyt 37 v lätty-ympäristössä. Aina kun suuni alkaa muovata sanaa ´lettu´, kohtaan lättysilmät jotka viestivät: ”Ei se mikään lettu ole!”

  Kiitos blogisi tuomasta tuesta! Salaa ajattelen – kaikesta huolimatta – että kyllä se lettu on.

 2. Koivu: Lettu se on. Joillekin räiskäle, lätty, ohukainen, (huh!! kaikkein pahin versio, eikö vaan?), – tästä voisikin järjestää seuraavan blogikyselyn? Mutta lettuja ja hillahilloa. Hmmmm … Onhan hyvää — vieläkin vatsa täys.

  Muistatko tuon Bowien ulkoa? Mielestäni (enkä blogiarkiston kautta hakemallakaan) et ole aiemmin noilla säkeillä kommentoinut.. Mutta Bowien toki muistan …

 3. Ehtoota taasen, R/TT!

  ”Tnx G-d: It´s Frday” -parkaisu tuo kyllä mieleeni heti ykkösvärssyn viimeisen rivin (I’ve got Friday on my mind), mutta muu osa lyriikasta on haettu muualta (=netistä). Kun biisi on pyörinyt sekä vinyyliltä että CD:ltä vuosikausia (+kuultu kerran livenä), niin tuntumaa toki on.

  Siis HILLAhilloa? OK; lakan elinympäristö on eräitä poronkusemia Hangasojalta etelään.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.