Joulukalenteri

Minulla ei ole joulukalenteria. Varmasti ensimmäinen joulukuu ikinä, jolloin minulla ei ole joulukalenteria. On siis tehtävä itse.

Idea lähti tästä: marraskuun ruokahaasteen voitti Merkintöjä Melukylästä -blogi. Olen tykännyt piipahdella  ko. blogissa (valokuva)torstaisin ja ruokahaasteiden julkistusten aikoihin. Tänä aamuna klikkailin monipuolisen ja viihtyisän blogin sivulle etsimään, josko Krisu olisi jo joulukuun ruokahaasteen heittänyt esille. Mutta siellä olikin joulukalenteri! Ei vielä haastetta joulukuun ruokakisaan vaan joulukalenteri! Olen nähnyt sellaisia joskus muissakin blogeissa, ja ajattelin, että nyt minäkin haluan tehdä sellaisen.

Minulta on muutamista tässä blogissani ja www-sivuillani julkaisemistani kuvista pyydetty julkaisu- tai kopiointlupaa (mukava kun on pyydetty, oitis olen luvan antanut) minkä perusteella olen antanut itseni ymmärtää, että joistakin otoksistani on jotain iloa joskus ollut. Niinpä ajattelinkin,  että joulukuussa julkaisen joka päivä juttujeni lopuksi (tai aluksi) kalenterikuvan. Jos joku niistä viehättää käytä ihmeessä hyödyksesi. Voit vaikka laittaa näytön taustakuvaksi, mikäli kuvassa on sopiva tunnelma tai kuva on muutoin mieluinen… Ensin klikkaa kuva suuremmaksi ja sen jälkeen kosketa kuvaa ja paina hiiren oikean puoleista painiketta. Valitse avautuvasta valikosta kohta: ”Aseta taustakuvaksi” (tai Set as Wallpaper/Background). Voit vaihtaa koneesi  taustakuvan joka päivä. 🙂

Varmasti kalenterikuvissa julkaisen joitakin jo aiemmin esillä olleita, ja sellaisella taidan aloittaakin.

_____________________________________________________________________________

Joulukalenterikuva n:o 1
Tontut jo ylittävät Hangasojan, matkalla etelään siis.

1

mä kalenteri-idea pistää taas harjoittelemaan kuvaamista. Laiskistuminen kun on ollut ilmeisen selvää muutamien (sateisten, mustien) viikkojen aikana. Siispä nyt harjoittelemaan keinovalossa otettujen kuvien ottamista. Huomiseksi jotain uutta?

3 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenteri”

 1. Tontuthan ne siinä hämärissä lumella. En tiennytkään, että piipahtelet ’meillä’. Tein ensimmäisen joulukalenterin Melukylään viime vuonna. Sain siitä itsekin niin paljon, että siitähän on tehtävä traditio 🙂
  PS. Joulukuun ruokahaaste julistettu, nyt vaan kokkailemaan. Minä vaan odottelen, mitä kivaa te saatte aikaiseksi.

  Vastaa
 2. Yaelian, suurentaminen tosiaan parantaa, valoa tulee lisää… 🙂

  Krisu, piipahtelen toki. Kuvat ja kokkaukset hienoja!
  Haasteesi on hyvä, ellen sanoisi erinomainen. Olen oikeastaan odottanut tuota aihetta. Nyt on valittava millä osallistun.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.