Lukijakysely 2018 -Tuulestatemmattua 10 vuotta

Uusi vuosi, ja Tuulestatemmattua-blogin 10 vuotta on takana.

Loppiaisena 2008 julkaisin ensimmäiset postaukset (joissa oli koko edellisen syksyn jutut kerralla). Ja sen jälkeen ja ne mukaanlukien olen kirjoittanut (ja kuvannut) 3736 artikkelia. Kommentteja (joista suunnilleen puolet omiani) on 9968. Jos näihin lisätään viime kevään liki kuukauden kestäneen pakomatkan aikana tulleet kommentit, niin kommentteja on yhteensä yl 10 000!

Kävijöitä on vuoden 2009 helmikuussa käynnistetyn laskurin mukaan noin 922 000! Jos tähän lisätään laskurin ulkopuolelle jäänyt vuosi ja kevään katkoksen aikana toisaalla syntyneet käynnit, on miljoonan raja mennyt rikki!

Kymmenen vuotta, 10 000 kommenttia, miljoona kävijää, lähes 4000 postausta, tuhansia tunteja bloggailua, noin 16 000 kuvaa, pitkälti yli 2 000 euroa (pelkästään) blogin julkaisuun, tilastointiin, kilpailujen palkintoihin, teemojen ostoon ja wordpress-konsultaatioon liittyviä kuluja …

Nyt on korkea aika miettiä, kannattaako tämä? Miksi minä tätä teen? Käytän aikaa ja rahaa moiseen? Onko tässä mitään mieltä? Kun kävijäluvut ovat menneenä vuonna monista yrityksistä huolimatta laskeneet, toisin loppuvuosi on ollut parempi… eikö olisi hyvä aika palata pitämään päiväkirjaa ihan itsekseen, paperille, julkaista satunnaisesti ja entistä enemmän kuvia FB:ssa ja Instassa ja valokuvaajien monilla foorumeilla. Joka ilta olisi tunti, kaksi enemmän aikaa katsella telkkaria, kuvailla, lukea, surffailla, kirjoittaa, ryhtyä kirjoittamaan lehtiin, leipoa, nukkua, kutoa.

Olen harkinnut myös siirtyväni johonkin blogiyhteisön alle (ks. esim. Kodin Kuvalehti, Anna tai Lifestyle), mikä merkitsisi, että saisin bloggaamisesta ehkä vähän rahaa, eikä se ainakaan maksaisi satasia vuodessa. Olisi kyllä muutettava ”konseptia”, oltava vähemmän henkilökohtainen, mutta toisaalta jutuille (ja kuville) markkinat laajenisivat. Silloin olisi varmasti palattava omiin päiväkirjoihin, ja ehkä en halua ryhtyä markkinoimaan yhtään mitään… Ja silloin en voisi kirjoittaa ihan mitä sattuu, tai siis, en sitä, mitä haluan.

Olen harkinnut, että palaisin alkupisteeseen tämän kanssa: kirjoittaisin vaikka kerran viikossa tänne. Joskus reseptejä, joskus matkakertomuksia, joskus parhaita kuvia, viinisuosituksia kerran vuodessa, historian pieniä anekdootteja tai kuulumisia töistä, opiskeluista, perhe-elämästä. Joulukuussa voisin tehdä blogiin kalenterin, en kuitenkaan erillistä, sillä tämän vuotinen oli minulle suuren suuri pettymys: blogin 10-vuotisjuhlan kunniaksihan ostin Joulukalenterit.fi -palvelusta aika laajalle kävijäkunnalle käyntioikeuden, mutta kävijöiden määrä jäi todella vähäksi. Tyär kertoi – kun huonoa menestystä häneltä, digimarkkinoinnin ammattilaiselta – kyselin, että kännyversio oli kuulemma toiminut huonosti, mikä saattoi olla yksi syy … 🙁  Mutta ei se kyllä minusta kokonaan selitä huonoa menestystä. Liian pitkiä juttuja? Liian tavallisia? Noh, ei ainakaan sellaista enää.

Olen harkinnut, että teen Muistikuviin liittyvän blogin. Siis, että julkaisen periaatteessa vain kuvia, ehkä lyhyin päiväkirjamaisin saatesanoin. Siten kuin monet kurssikaverit ja muut oikeat valokuvauksen ammattilaiset tekevät.

Paljon olen siis harkinnut, ja sen myötä olen taas tarkastellut tilastointia: se ei kerro, kuka käy ja milloinkin, mutta kertoo se kuitenkin monia asioita.

PÄIVITTÄISET KESKIARVOT

KÄVIMÄÄRÄT 

 

 

Tilastot kertovat esimerkiksi myös sen, mitkä artikkelit ovat saaneet eniten huomiota, ja nimenomaan mitä ilmeisimmin satunnaisilta kävijöiltä ja googlettamalla tietoa hakeneilta: ”kaikkien aikojen” tilastoissa yli 7000 käyntiä Rex-kakku -sivulla ja Erikoisten etunimien harrastuksestani on lukenut yli 5000 ( 2500 + 1000) kävijää.

 

 

Kuukausittainen tilasto kertoo enemmänkin siitä, mitä vakkarilukijat ovat eniten lukeneet. Joulukuun tilasto näyttää tältä (alla). Jouluviinipostausta markkinoin FB:n kautta ja sähköpostillakin ja Juniori teki Alkossakin tiettäväksi harrastelijan kommentit jouluviineistä. 679 kävijää + päivittäinen ”normaali” kävijävirta. Siis noin 1000 lukijaa sille postaukselle, mikä puoltaisi, että voisin kyllä ryhtyä tyrkyttämään viini- ja ruokajuttuja myös laajemmille foorumeille.

 

 

Osana blogin ”juhlaviikkoja on joulukalenterin ja joulumusiikkiarvonnan lisäksi uusi kysely ja sen yhteydessä arvonta.

Edellinen lukijakysely on jo muutaman vuoden takaa, joten nyt jos koskaan on aika kysellä teidän lukijoiden mielipiteitä. … Kommentointi suoraan kyselyn tai postauksen alle tai vaikka sähköpostilla olisi ihan mahdottoman ilahduttavaa, mutta osallistukaapa hyvät blogiystävät ainakin klikkailemalla vastauksia alla olevaan kyselyyn.

Vastailla voit täysin anonyymisti, mutta jos haluat osallistua kyselyn myötä myös arvontaan, niin laita blogin kommentteihin maininta osallistumisestasi.

Palkinto? Palkinnon saa taas valita niistä tuotteista, jotka on Orionin keräilykamppanjan palkintoina. Joku näistä.

Fiskarsin veitsisetti ja sakset 
Arabian Muumimukit
Marimekon keittiöpyyhkeet
Marimekon kukkarot ja Orionin tuotteita

Olen taas kerännyt nuo tuohon kamppanjaan tarvittavat viisi leimaa ja nyt laitan tämän kamppanjapalkinnon eteenpäin jakoon. Siis osallistu arvontaan vastaamalla kyselyyn ja kommentoimalla alle vaikka vain ilmoittamalla ”mukana” tai mieluusti kertomalla jotain, mikä liittyy blogiini.

Kommentointiaikaa on sunnuntai-iltaan 7.1.2018 klo 17 asti. Silloin suoritamme arvonnan kaikkien kommentoiden kesken.

 

PS. Jos joku ehti vastata ennen klo 19.30 (ma 1.1.2018), niin pliis, voitko klikkailla uudelleen. Oli pieni tekninen häiriö, eivätkä vastaukset tallentuneet.. )34 kommenttia artikkeliin ”Lukijakysely 2018 -Tuulestatemmattua 10 vuotta”

 1. Älä ihmeessä lopeta ! Enhän osaa mennä nukkumaan, ellen ole lukenut päivittäistä juttuasi, olen siis tullut siitä riippuvaiseksi ! Aiheesi ovat monipuolisia, osaavia, olen matkustanut kanssasi (nojatuolissani) koti- ja ulkomailla nauttien hienoista kuvista ja kerronnasta. Kiitos sinulle !

  Vastaa
  • Blogillani on unettava vaikutus? Melatoniinin korvike? 🙂 Kiitos, Toini, Ymmärrän mitä tarkoitat. Minulla tahtoo olla vähän käänteinen vaikutus: jollen kirjoita blogia, en osaa mennä nukkumaan. (esim. toissailta! Kello oli yksi yöllä kun olimme siivoilleet enimmät tiskit, ja sitten vielä koneelle, edes jotain blogiin… 😉 )

   Vastaa
 2. Vastasin kyselyyn ja mukana arvonnassa 🙂 Kysely muuten ei toiminut ainakaan minun kännykällä.

  Monta juttua tuli mieleen, koetan muistaa nyt kaikki 🙂

  Ensinnäkin liittyen joulukalenterin heikkoon suosioon. Isoin syy minun vähäisiin käynteihin oli kännyversion huono toimiminen. En vaan jaksanut sihdata oikeita luukkuja ja….mennä erikseen kalenteriin. Vaikka luin joulukuussakin blogiasi päivittäin, en silti muistanut käydä joulukalenterissa, jos et siitä jotakin tekstissä erikseen maininnut tai mainostanut. Olisiko ollut hyvä, jos blogitekstin lopussa olisi ollut vaikka jonkunlainen luukun kuva, jota klikkaamalla olisi päässyt suoraan joulukalenteriin? Näit todella vaivaa kalenteriin, harmi, että se ei saavuttanut suurempaa suosiota.

  Minä jäisin seuraamaan blogia, vaikket postaisikaan joka päivä. Esimerkiksi kerran/pari viikossa voisi olla aivan hyvä tahti. Toki on mahtavaa ihan joka ilta käydä katsomassa, mitä Reija on puuhaillut, mutta ymmärrän hyvin, että bloggaaminen vie sinun jokaisesta päivästäsi kohtuullisen siivun aikaa. Sitä minä vaan mietin, osaisitko sittenkään olla ilman päivittäistä bloggaamista? Epäröin, ettet sittenkään ainakaan istuisi nojatuolissa tuota ylimääräistä tuntia 😉 Varmasti houkuttaa käyttää tuo aika muuhun ”ammatilliseen”, kuvailuun, muuhun kirjoittamiseen. Se on täysin ymmärrettävää ja sinulle suotakoon.

  Blogisi on nykyään melkeinpä ainoa, mitä luen säännöllisesti. Aika monet blogit ovat loppuneet tai muuttuneet sellaisiksi, joista en pidä. Päivittäistä sisältöä tuottaa enää harva blogi. Ehkä siksi olen pysynyt kelkassasi kaikki nämä vuodet ja rakastan höpinöitäsi. Toivon, että jatkat höpinöitä (mikä on pelkästään positiivinen ilmaisu) vielä pitkään.

  Vastaa
  • Katri, kiitos – taas kerran. Kiitos myös joulukalenteri-palautteesta. Harmittaa kun en hoksannut joulukuussa kysellä sen toimivuudesta…

   Ja kyllä, minulle on käynyt aika lailla samoin muiden blogien seuraamisen kanssa. Siis että jotenkin kuultaa läpi ”Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt” tai sitten vähän sellaista hypettämistä. siltä koetan välttyä. ja ”vain elää arkea ja juhlaa” täällä. Blogissakin. Mutta kuten aiemminkin olen todennut, enhän tänne kaikkia syövereitä suolla. Tai ainakin yritän, etten.

   Ja sehän se oli yksi syy, miksi koko bloggaamisen aloitin: että on jonkinlainen kontrolli omaan päiväkirjaani, ei vatulointia ja vatvomista kovin syvissä vesissä.. Ja se on tehnyt omaan ajatteluunkin hyvää. Kun kirjoittaen hakee arjen hyviä hetkiä, niin niitä onkin paljon enemmän …

   Tähän lukijakyselyyn vastaukset ovat vähän tökkineet, mutta enimmäkseen näkyvät kai oikein. Ainakin viisi kommenttia on tullut kyselyn kauttakin, mutta kaikille tiedoksi, että niistä en näe (mikä on ehkä toivottukin asia?) kuka on kommentoinut, mutta arvontaan voi osallistua vain kommenoimalla tänne blogiin. Siis nyt vasta Pena, Toini ja Katri mukana arvonnassa.

   Huomenna jo tiistai. Mitähän huomenna bloggaisi. Kerronpa kuvahaasteista, menneistä ja tulevista. Ehkä. Jollei tule jotain akuutimpaa. 😉

   Vastaa
 3. Tarkoitan nimenomaan tuota kuvasarjaa. Minullakin oli ainakin jossain vaiheessa ongelmia Joulukalenterin luukkujen kanssa.
  Enpä ihmettele yhtään, jos kymmenen bloggausvuoden jälkeen haluaisitkin hieman irtiottoa hommasta. Varsinkin kun sen ylläpito vie noinkin paljon aikaa, eihän sinunkaan vuorokaudessasi ole kuin 24t.

  Vastaa
  • Okei, kuvasarja olisi minustakin aika hyvä posteriksi, julisteeksi tai kortiksi! Vähän sillä mielin sitä rakentelinkin.

   Voi kunpa joku olisi sanonut noista toimimattomista luukuista…

   Ja joo, alan jo tottua siihen ettei vuorokaudessa – pahus vieköön!!! – ole kuin 24 tuntia. 🙂

   Kiitos, Jarin, kaikista kommenteista menneenä vuonna. Nekin ovat pitäneet blogin äärellä. 😉

   Vastaa
 4. Mukana 🙂 Ennen luin säännöllisesti, mutta yliopistokuulumisten jäätyä olen käynyt silloin tällöin katsomassa, millaisia tekstejä on tullut. Kuvia on myös kiva katsella, mutta aika monet jutut hyppään yli (viinisuositukset, useimmat ruokaohjeet ja ulkomaanreissupostaukset). Oulun ja Lapin kuvat kiinnostaa!

  Vastaa
  • Hei, Annu! Kuitenkin käyt silloin tällöin! Onhan mukava kun edes kuvat vielä pitävät sinut kiinnostuneena. 😉 Ja arvonnassa olet nyt mukana.

   Vastaa
 5. Päivittäin käyn katsomassa kuulumiset.Tykkään kovasti matkakertomuksista,ruoka kiinnostaa ja monen monet reseptit olen kokeillut,ja kiitosta saanut.Odotan soppakirjaa.Kuvat ovat kauniita katsella. Niistä huomaa miten kaunista Oulussakin on. Oikeastaan kaikesta olen tykännyt ja paljon jää päivästä pois jos lopetat.

  Vastaa
  • Jee, kiitos MS. Tuulestatemmattua taitaa osua ihan sinun maailmaasi … Mukava. Ja siitäkin olen iloinen, että niin moni on sanonut tykkäävänsä kuvien katselusta. Ei ole mennyt sitten hukkaan niiden julkaisu.

   Vastaa
 6. Kiitos tästä blogista!
  Ruokaohjeet ja upeat kuvat ovat olleet minulle parasta antia.Useita ruokia olen myös kokeillut itse,ja hyviksi on havaittuja.On tosi mukavaa löytää jotain uutta,ettei jahkaa niissä omissa aina.
  Kymmenen vuotta on pitkä aika,mutta kun lapsen kasvua ajattelee,niin sehän on ihan lyhyt.Toivottavasti jatkat vielä,ainakin ”teini-ikään”!
  Hyvää alkanutta vuotta!

  Vastaa
  • Kati, kiitos tästä kommentista. 😀 Reseptejä on tulossa vielä ainakin huomenna tai ylihuomenna viimeistään.

   Mitenhän blogissa näkyisi murrosikä, vai onkohan se juuri alkanutkin? 🙂

   Iloa ja valoa sinunkin vuoteen ja kuviisi!

   Vastaa
 7. Tämä blogi on mukavaa arkista luettavaa. Sana Arkinen on tässä kehu. Täällä ei tyrkytetä tai ylistetä ylisanoin sponsoreiden tuotteita. Jutut on mukavia aikuisen naisen aikuisia tarinoita, kiitos!
  Juttujen pituus on myös hyvä, En jaksa lukea blogeja, jotka on täynnä kuvia ja lyhyviä ylistyssanoin tehtyjä pikakirjoituksia. Nämä ovat liian sarjakuvamaisia kuten tänä päivänä on tapana viestiä lyhyesti ja kuvin. Pidä kiinni valitsemastasi linjasta, ei kaikkien tarvitse tehdä samoin!
  Itse olen eniten kiinnostunut resepteistäsi ja matkalertomuksista olipa ne Suomesta tai ulkomailta.
  Reseptien ainesosien perusteella on vaikeaa käyttää hakukonettasi, jos jotain haluat muuttaa, siinä yksi kohde. Skaalattavuus on tärkeä ominaisuus, luen tätä blogiasi vain iPadiltä.
  Tuohon joulukalenteeriin vastaisin osaltani, että varmasti se on ollut sinulle kivaa tekemistä, mutta en viitsi klikata uudelle sivulle ja aihe ei kiinnosta.
  Kuviesi kautta on myös auennut uusia näkökulmia Ouluun, tämähän on kaunis kaupunki!
  Tsemppiä kirjoittamiseen, lupaan pysyä kanavallasi!

  Vastaa
  • Tarjuliini, mielenkiintoinen kommentti ja palaute tärkeää. Tuo hakukoneen toimivuus, tai toimimattomuus on tosia-asia, ja minusta tämä nykyinen on vielä huonompi kuin aiempi. Mutta, mutta … enpä taida osata sitä parantaa. Aikanaan olisi pitänyt asiasanoittaa juttuja ja nimenomaan reseptejä, mutta eihän sitä ajatellut tettä näin massiivinen tietokanta tulee…

   Jännä tuo sinun kommenttisi ”pidä valitsemasi linja”. Kyllähän se niin on etten tämänkään kanssa juuri mitään ole tietoisesti valinnut. Tämmöinen nyt vaan on minua.

   Kiitos, ja sinäkin mukana arvonnassa.

   Vastaa
 8. Kyselyyn vastasin jo aiemmin, mutta tätä kirjoitettua piti miettiä tovi. Käyn täällä 2-7 kertaa viikossa riippuen mm. työkuvioista.

  Ruokajutut ja kuvat kiinnostavat eritoten ja kun mies, joka asuu meillä, ei tätä lue 😉 niin voin todeta myös Lapin juttujen ja etenkin kuvien olevan mieleeni.
  Viinisuosituksiakin luen ajoittain mielenkiinnolla, mutta minulla on vähän sellainen vika, että tykästyn johonkin ja ostan sitä laatua kunnes ”löytyy” toinen. Lisäksi olen liian usein joutunut toteamaan, että sellaiset edullisemmat viinit ovat usein enemmän makuuni. Kuoharien kohdalla hinta saattaa hilautua ylöspäin.
  Hei ja tietysti Apsun kuulumikset ovat mukavia. Vähiten ehkä luen Oulu-juttuja, mutta kuvia katson kuitenkin mielelläni. Matkakertomukset ovat myös mielenkiintoisia koska oma matkailu on sattuneesta syystä ollut lähiaikoina hyvin vähäistä.

  Olen kyllä melko kaikkiruokainen ja -juomainen….

  Vastaa
  • Paljon kiitoksia, Anneli. On mielenkiintoista lukea teidän vakivieraiden ”profiilista”, oppia vähän tuntemaan teitäkin.

   Vastaa
  • Mukava kun vierailet, makeita leivonnaisia ei kovin paljon ole ollutkaan, mutta onneksi sitten kuitenkin ruokaohjeita.

   Vastaa
 9. Nyt on reissusta kotiuduttu ja kyselyyn vastattu. Kaikki postaukset on luettu jo monta vuotta, mutta mahtavatko käyntini aina kirjautua? Olen tilannut uudet postaukset sähköpostiini, ja ne näkyvät siinä esikatselussa. En siis mitenkään klikkaa blogia auki, vaan osoiterivillä näkyy koko ajan oman s-postini osoite. Jos kommentoin, niin sitten tulen ihan tälle sinun sivullesi. Kaikki aiheet ovat kiinnostavia, mutta erityisesti ruoka, vini ja matkat. 🙂

  Vastaa
  • Brava, Satu. Minä kokeilin, kirjauduin ulos ja tilasin oman blogini itselleni (Hyvänen aika, tähänkö on tultu!! 🙂 ). Ja koetin katsella näkyykö se tilastoissa. Ja kyllä se näyttäisi näkyvän. Siis kyllä sinun uskollinen ja kiinnostunut blogini seuraaminen näkyy tilastoissa. Hyvä niin. 😉

   Vastaa
 10. Hei Raija! Olen seurannut blogiasi jo vuosia. Blogisi on ainoa blogi, jota seuraan säännöllisesti. Olisi iso harmi, jos lopetat blogin kirjoittamisen.. Eli toivoisin, ettet lopettaisi ihan kokonaan…

  Vastaa
 11. Olen jo ainakin kaksi ellei kolmekin vuotta päivittäin lukenut blogisi. Reissunpäälläkin pyrin seuraamaan, jos vain on mukana tabletti, jolla pääsee lukemaan. Alkuun kotiväki piti minua pöljänä, mutta ovat tähänkin jo tottuneet. Eniten ihastelen kuvia pohjoisesta, edellisestä Saariselän reissusta alkaa olla liian kauan.. Ruokaa en laita, mutta sujuvasti kerron kotikokille, jos olet jotain jännempää kokkaillut. Jotain suosittelemaasi viiniäkin on meillä maisteltu, joten ehdottaisin, että Alkon pitäisi alkaa tukea tätä blogia.
  Reissukuvat katsoo perheemme matkailusta innostunut teinikin… Jos jotain puuttuu, niin lentävät tarinat Apsun lisäksi jostain ihanasta koirasta .. paitsi että sinähän et tainnutkaan olla koiraihminen…ehkä tämä sittenkin on aivan hyvä näin.

  Terveisin yks’ koirahullu 😉

  Vastaa
  • Kiitos, AK, kuten jo olen sanonut, on kiva tietää teistä lukijoistakin jotain. Teinikin katsoo reissukuvat! Mahtava juttu!

   Tuo ”Alkon pitäisi alkaa lukea tätä blogia” -maininnasta. Noh, ainakin tämän vuoden jouluviinisuositukseni on muutamassa Oulun Alkossa luettu ja Linnanmaan Alkoon on hyllyyn otettu muutama viini paljolti minun (Juniorin välittämänä) suosituksena. 😉

   Koirajuttujahan täällä ei paljon ole, mihin on tietysti perussyynä että olen niin allerginen niille. Siksihän en pikkuperheen luona juuri käy, kun siellä on kaksi seeferia ja kiinanharjakoira Unski alias Nahka. Josko yksi vanha postaus ”Koiranelämää” vähän lohduttaisi…
   http://www.satokangas.fi/blogi/2013/03/koiranelamaa-ei-hassumpaa/

   Mukana arvonnassa, jonka aika on illalla. Yritän julkaista arvonnan tuloksenkin jo tänään.

   Vastaa
 12. Aika kauhealta kuulostaisi ajatus, jos bloggaamisesta luopuisit nykyisessä muodossa. Täytyy kuitenkin myöntää, että ahkerammin itsellä tuli blogia luettua, kun vielä yliopistolla työskentelit. Tykkään kuitenkin tekstisi aiheiden monipuolisuudesta.
  Joulukalenteri toimi minulla ainakin moitteettomasti. Vinkkisi joulukalenterin linkin lataamisesta kännyn etusivulle helpotti sen käyttöä. Joulukalenteri oli mukava lisä ja olit nähnyt paljon vaivaa. Kiitos siis siitä!
  Lukijakyselyyn vastattu.

  Vastaa
  • ”Kuulostaisi kauhealta”? No johan nyt. 😉

   Varmasti oni jätti blogini kun jutut yliopistomaailmasta alkoivat hiipua, mikä on ihan ymmärrettävää ja näkyy nyt mm. lukijatilaston ikärakenteessa. Mutta blogin sisältöhän muokkaantuu elämäntilanteeni mukaan, tämä kun edelleen on minun päiväkirjani.

   Ilo että teitä oli kuitenkin kymmeneniä, vaikkei satoja kuten olin toivonut ja odottanut, jotka joulukalenterin luukkuja availitte ja joille se toimi kunnolla.

   Arvonta tänään! Reipast lukukauden alkua etelään!

   Vastaa
 13. Vastasin kyselyyn.löysin blogisi vasta äskettäin joten en osaa vielä vastata kaikkiin kysymyksiin. .

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.