Vuoden 2017 glögit testissä

Tänä vuonna Alkon valikoimassa on yhteensä  17 glögiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta, ja niiden joukossa on vanhoja tuttuja ja uusia sekä yksi alkoholiton vaihtoehto. Kuten perinteisiin kuuluu, meillä on Blossa ja Loimu asetettu vastakkain, haastaamaan toinen toisensa, ja mukaan on otettu molemmat Loimut ja yksi uutuus.

Meillä glögikausi aloitettiin jo syyslomalla lokakuussa mökillä, jolloin myös nuoret olivat raadissa mukana. Silloin maistettavana oli Blossan vuosikertaglögi (keltainen pullo) ja Loimun valkoviiniglögi. Ja viis-yks Loimu voitti. Kyllä Blossan mangomauisteinen ”intialainen” glögipullollinen saatiin viidestään kulumaan, mutta eipä todellakaan ole toista ostettu. Merkillisen tunkkainen se oli, vaikka olen suuri mangon ystävä. Maistui enemmänkin sellaisilta ylimakeilta klementiineiltä, ja niistä en todellakaan pidä.

Joten valkoviinipohjainen Loimu raikkaalla marjaisella maullaan miellytti paljon enemmän. Vaikka sekään ei ollut perinteinen, makea, umpimausteinen sokerinen glögi siitä pidettiin silti, ehkä juuri siksi. Mutta hieman kaivattiin jouluisempaa makua, kun kerran kuitenkin oli glögiä.

Nyt menneellä viikolla mökille ostettiin pullollinen Lumoavaa. Koko (meillä olleen) sarjan edullisinta ja alkoholiprosenteiltaan miedointa glögiä – mustikkaglögiä. Ja avasimme myös punaisen Loimun. Molemmat olivat hyviä. Finalistiaineksia. Loimussa oli tänä vuonna vähemmän prosentteja kuin monena edellisenä vuonna, mikä ainakin tässä versiossa oli hyvä asia. Alkoholi ei puskenut läpi, vaan kirsikka ja ihana mesimarja maistuivat joulumausteiden lomassa. Se on hyvää. Mutta kyllä meidän tämänvuotinen suosikki on Mustikka, Lumoava. Se maistuu sopivasti lapsuuden mustikkamehulle, se sopivan makeaa, eikä mausteisuus vei lämmittävältä juomalta houkuttelevuutta.

Siis mustikka oli tämän vuoden ykkönen hienoisella erolla Loimun punaiseen …

Tässä linkit Alkon sivuille:

Valkoinen Loimu

Punainen Loimu

Blossa

Lumoava

 

 

Glögien historiaa on joulukalenterin luukussa 16.

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2017 glögit testissä”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.