Reissukuvia Kroatista olen perannut ja muokannut, melkein kaikki on jo jotensakin valmiina, mutta tänään julkistan vasta kaksi kansiollista. Keskiviikkona ehkä loput.

Igrane oli siis meidän hotellilta pari kilometriä pohjoiseen ja se sen lähiympäristö oli meidän tutustumiskohteina perjantaina mennessä ja lauantain lenkillä. 1990-luvun alussa pahoin tuhoutuneessa kylässä jäljeenrakennus oli pääosin tehty. Kylä on vuoren rinteessä ja muutaman sadan asukkaan talot ja pari hotellia ovat kiertyvät rannan ympärille.

Biokovon luonnonpuistossa oli vaarallisempaa ajaa autolla kuin patikoida. Kuvista ehkä välittyy tien jännityskertoimen korkeus.  Me emme ajelleen saatikka patikoineet ihan huipulle (yli 1700 mpy), mutta päivän saimme vuoristoreissulla kulumaan. Alla olevassa kuvassa näkyy Vosacin huippu, jonne kapusimme.

Istahda penkille, klikkaudu kuvasivustolle ja nauti Dalmatian rannikon valosta ja Biokovon vuoriston komeudesta.

KLIKKAUDU TÄSTÄ 

 

 

2 Comments

  1. Hulppeat on maisemat Kroatiassa. Tytär siellä kävi edellisenä kesänä ja piti myös näkemästään ja kokemastaan, joskin olivat siellä ennen turistikautta touko- kesäkuun vaihteessa. Erityisen hienoja ovat kuvat noista oranssilehtisistä puista.

  2. Kyllä Kroatia on kaunis ja komea yhtä aikaa, ja luulenpa että siellä(kin) kannattaa käydä juuri kevään alussa tai syksyn lopussa, sekä luonto että turistivirrat ovat silloin sopivimmillaan.

    Oranssilehtiset puut? Tarkoitatko näitä? KLIKS

    Ne on pensas- ja metsäpaloalueen puita, palaneet havuneulaset ja oksat olivat aamuauringossa oransseja..

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.