Herättiin suvisunnuntaiaamuun Arctic Light -hotellissa vasta lähempänä kahdeksaa. Oli illalla suunniteltu, että jos heräämme tapamme mukaan ihan liian aikaisin, lähdemme kaupunkilenkille, mutta jätimmekin väliin, koska olimme onnistuneet nukkumaan ja aamiaistarjoilu oli valmiina.

Hotellin aamiainen on Sara la Fontainen suunnittelema, eikä todellakaan ole mikään normihotellin puuro-pikkuprinssi-jukurtti-leikkele -paahtoleipä-kattaus, vaan THE Breakfast. Olennaista on kaunis esillepano ja terveellisyys. Superfoodia ja täysjyväviljaa, luomua ja erikoiskahveja. Ei siis brunssi, vaan oikeasti aamiainen.

Se kuului hotellihuoneen hintaan, joka oli varsin kohtuullinen varsinkin jos vertaa esim. Helsingin hintoihin. Hotellin aamiaista voi nauttia, vaikkei hotellissa asuisikaan. Paremmanpuoleisen lounaan hinnan se kyllä maksaa = 24 €.

Hinnasta huolimatta (tai siis meillehän ei maksanut erikseen mitään) oli kyllä kokemisen ja maistamisen arvoinen. Paljon pieniä ihania makuja, vaikka ehkä vain puolia lopulta maistoin. Shotit ja chian-mango-vaahto olivat todella, todella raikkaita, maukkaita ja maistuivatkin terveelliselle, mutta silti hyvälle.

Pieniä raakakakkujen palasia keräilin kahvin oheen.

Ihan erityisen paljon pidin kasvismunakkaasta… Desing-astiat ja kaunis aamiaishuone olivat osaltaan tuomassa luksustunnelmaa. Tässäkin kohtaa Klaus K. tuli mieleen…

 

Siispä voimme kyllä lämpimästi suositella sekä hotellia että aamiaista.

Rovaniemellä lenkkeily jätettiin väliin, ja suuntasimme yhä ylemmäs. Matkalla kohti Saariselkää hyvin vähän liikennettä, satunnaisia poroa. Sodankylän Pohjantähti-K-marketista ja Kiveliön kalasta haimme evästä alkuviikon tarpeiksi.

Muita pysähdyksiähän Pehtrorin ajohukilla ei tehdä, vaikka koetin vähän vihjailla, etttä kauniita tupasvillalampareita ja kumpupilviä olisi mieleni tehdyt ikuistaa muistikortille. Nope. Matka jatkui ja puolen päivän jälkeen olimme mökillä. Tämmöinen se olisi sopiva mökkimatka. Aamiaisen jälkeen lähtö ja puolen päivän tienoissa mökillä.

Tänään ajoissa olo tuntui erityisen hyvälle, sillä sää oli täydellinen: +20 c ja sopiva kesätuuli, joka varmisti, ettei sääsket kiusanneet. Asettautumista, männyn valtaisan siitepölymäärän siivoamista terasseilta ja ikkunalaudoilta.

Ja pääsinhän minä sitten kuvaamaan tupasvilloja, tuntureita, kuruja. Kuvaamaan Kaunispäälle ja mökkipihalle ja siellä ennen kaikkea sen ennennäkemätöntä vehreyttä ja kukkia! Niitä on paljon! Ihan niityksi asti! Niistäpä sitten huomenissa!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.