Blogimaailman syövereissä

Olen käyttänyt päivän völläillen, lukien, torkkuen, surffailen, jätskiä syöden. Perhepiirissä (ensin Miniä ja Pehtoori, sitten Apsu, nyt minä ja Juniori) kulkeva flunssa on nyt siis saavuttanut minutkin. Ja olenpa oikein potenut sitä!  Jätski ihan selvästi auttaa kurkkukipuun! 😉

Kun minulla tässä viime kuun lopulta asti on ollut tämä blogi- ja nettisivu-uudistus koko ajan meneillään, alan olla pian siinä vaiheessa, että yritän tämän ”Tuulestatemmatun” väliaikais- etten sanoisi ”väistötilan” palauttaa vanhaan blogipohjaan, ja jatkaa siellä.

Näin siitä huolimatta, että tässä on selvinnyt, että vanhan blogini tuhannet kuvat ovat hävinneet: kaikki ne kuvat, joiden nimessä on ollut skandeja (äät, ööt etc.). Skandithan ovat kiellyttyjä nettisivujen osoitteissa ja tiedostonimissä, mutta niitä on kyllä voinut käyttää blogin ”sisällä” myös kuvien nimissä. Nyt kun minulla on ollut meneillä tämä tiedostojen pelastamis- ja palvelimenvaihto-operaatio, ne olivat kuitenkin ”rikki” ja siksi hävöksissä. Ei voi mitään.  Kuvat ovat minulla kuitenkin ulkoisen kuvalevyn kätköissä, joitakin sieltä aina palauttelenkin, ainakin niihin artikkeleihin, joihin tulee usein klikkauksia hakukoneiden kautta (matkajutut, historiapostaukset, viinisuositukset ja tietyt reseptit useimmiten).

No joka tapauksessa olen tässä koko ajan, vähitellen fiksaillut näitä sivujeni layouteja ja siirtänyt vanhoja matskuja etc. Toiveenani on saada koko Satokangas.fi -sivusto yhtenäiseksi, ja samalla toimivaksi monin eri tavoin.

Noh, tänään olen siis surffaillut ja hakenut ideoita ja hyviä ratkaisuja muiden sivuilta, erityisesti blogisivustoja olen kolunnut läpi. Suomessahan on jo paljon bloggaamisella elantonsa hankkivia tai ainakin sivutuloja postauksilla tienaavia.

Suomen blogimedia kokoaa yhteen ainakin parikymmentä bloggaajaa, joilla on yhteensä 140 000 kävijää päivittäin! 140 000! Tuulestatemmatulla on 300.

Cision  julkaisee Suomen TOP 10 -blogit kerran kuussa vaihtuvasta aiheesta: on kulttuuri-, fitness-, elokuva-, lapsiperhe-, ruoka-, sisustus-, valokuva-, muoti-, digimarkkinoinnti-, matka-, puutarha-, valokuvaus-, parisuhde-, dieetti-, politiikka-, käsityö-, ja ties minkä kaikkien blogien sarjoja! Kuinka ollakkaan en löytänyt yhtään sarjaa johon Tuulestatemmattua kuuluisi. Se ei kuulu mihinkään. Suloinen sekamelska päivittäisiä otoksia elämästäni ei mahdu raameihin. 😀

Blogit.fi  listalla on yli 6000 blogia. Muistelen hämärästi, että Tuulestatemmattuakin on joskus ollut siellä. Ei ole enää.

Tämä Lumipallon listaus on vähän vanhentunut, mutta paljon sielläkin on.

Blogbookin-portaalin  etusivulta kaikkien mainosten keskeltä löysin tiedon, että liki päivittäin bloggaavan Jasmin Mäntylän sivuilla käy 10000 lukijaa per postaus! Pah! Happamia sanoi …

Lily.fi on  kymmenien blogien yhteisö, jonne bloggaavat – enimmäkseen nuoret 20 – 30-vuotiaat nuoret naiset muodista, ruuasta, sisustuksesta, parisuhteista, matkoistaan, elämästään. Osa tuon portaalin alla olevista blogeista on sisällöltään hieman samanlaista, lähes päiväkirjamaista elämänmenon selittämistä kuin tämä minun päivittäin bittiavaruutta osaltaan täyttävä ”kirjailuni”.

Blogeissa oli selviä yhtäläisyyksiä: lähes kaikki suosituimmat blogit ovat valkoisella taustalla ja niissä tekstit on (turhan) pientä pränttiä – nehän onkin nuorten blogeja ;)), kuvia on paljon ja ne ovat pieniä, osa todella hyviä kuvia  ja osa surkeampia kuin minulla viisi vuotta sitten. Sisustusblogeissa on vain musta-valko-harmaita huusholleja ja ruokakuvissa ryppyisiä liinoja ja lakanoita. Minäkin alan käyttää niitä, ehkä jo huomenna näette!

Blogisivut ovat täynnä mainoksia: banneri ja sivupalkit ovat mainoksia täynnä, pahimmoillaan blogissa on sellainen eteen pamahtava mainos*, joka on ensin ruksista deletoitava, että pääsee lukemaan tekstiä ja katselemaan kuvia. (* = ”Avaussivun hallinta tai interstitiaali” valisti perheen digimarkkinoinninammattilainen)

Aika paljon sattui kohdalle sellaisiakin blogeja, joissa suomen kielen perusteet olivat kehnonlaisesti hallussa, välimerkit turhia ja amerikkalaiset ja suomalaiset kirjoitetaan Isolla, samoin kuin maanantait ja muut viikonpäivät ja kuukaudet. Yhdyssanoja ei muutamissa blogeissa ollut montakaan, ja erisnimien genetiivit muodostettiin hassusti,  vähän kuin ”in english” -tyyliin: esim. Oulu´n tai IKEA´s.

Aivan selvästi olen päätymässä ohi valtavirran muotoiluun omassa uudistuksessani. Huolimatta siitä, että olen oppinut uuden sanankin: rekvisitointi. Tulette vielä näkemään! 😉

Ja löytyi blogimaailmasta muutamia hyviä reseptejäkin, postauksien aiheitakin. Semmoinen ”Bloggaajan Ystäväkirja” -juttukin. Kunhan joku päivä olen aihetta vailla, joudutte sellaisenkin näkemään.

Uutta kohti kuitenkin ollaan menossa.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.