Kulttuurishokki. Olemme tänään vaihtaneet ”residenssiä” – laskeutuneet vuorilta rannikolle. Maaseudun Yaizan idyllistä ja rauhasta sekä rustiikista, familiääristä pikkuhotellista  turistihullunmyllyyn Puerto del Carmeniin Las Costas -hotellikompleksin luxuryyn.

Muutama kymmenen kilometriä, muutama sata metriä korkeuseroa… lähdimme syksyisestä aamusta, jossa hieman harmittelin, ettei tänäänkään tarennut käyttää La Casonan uima-allasta aamu-uintiin (kuvat yllä), ja tulimme rannikon lämpöön. Vajaan puolen tunnin matkalla satoi vielä vettä oikein todella. Iloinen yllätys oli, että saimme jo aamukymmenen jälkeen tämän Las Costas -hotellin huoneen käyttöön, ehdimme purkaa laukut, vaihtaa vähän vaatteita, katsoa karttaa ja rientää parin korttelin päähän, jossa oli yhteiskuljetuksen pysäkki Porto Caleroon.

Sinnehän me.

Kuinka moni muistaa Ranualle hankitun sukellusveneen farssimaisen historian? – Me muistamme. Sinne oli tilausajoreissujakin (kumpikaan meistä ei kyllä ajanut) ja kaikki olivat vähän käärmeissään koko hankkeesta. Noh, muutamien vaiheiden jälkeen sukellusvene myytiin jonnekin – siis Kanarialle. Liekö juuri se oli se,  jonka kyydissä me tänään vajosimme 32 metrin syvyyteen. Oli jännä – ei tarvitse toista kertaa mennä, mutta olipa mukava sukeltaa … Miekkarausku? Tai joku … on näyttäytynyt edellisen kerran joskus tammikuun alussa. Nyt tuli sukellusveneen ikkunaan kiinni. HUI!

Paljon muutakin jännää nähtiin, uponneita laivoja, erilaisia kaloja, merisiilejä,  … Kuvia tulee myöhemmin.

Sitten bussilla takaisin Puerto del Carmenin hotellille, tulee mieleen melkein samannimisen rantakohteen hotelli Meksikossa. Iso ja steriili.

Ihan hyvä tämäkin hotelli on.. olisi täällä ollut buffet-ravintolakin, mutta eihän me sellaiseen; onneksi ei. Italian restaurant ”Trattoria Antica” reilun kilometrin päässä rantakadulla oli hyvä, erinomainen. Alkuruoaksi tilattu focaccia oli ihan perfetto!!! Palaan asiaan. Pääruoaksi seabass, – neljäs ilta peräkkäin kalaruokaa. Eikä harmita. Hyvä tunnelma oli ravintolassa, – ja lähtiessä kunnon vesisade. Tällaista on lomailu Kanarialla!

Nyt nukkumaan: huomenna turistipäivä. Lähdemme retkelle!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osa tätä kulttuurishokkia on, että netti ei täällä Kanarian keskuksessa toimi kovinkaan hyvin, toisin kuin tuolla saaren keskiosassa (sininen täplä) teki. Siksipä ei enempää kuvia tänään, – pahoittelen. Huomenissa sitten ehkä.

 

2 Comments

  1. Kokemusha se on tuokin, olla vaihteeksi vedenpinnan alapuolella. Ja vielä kirkkaissa vesissä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.