Lukijakysely ja aamukuvia

Heti tähän alkuun lukijakysely (liittyen blogiuudistukseen).

Klikkailethan vastaukset ja voit lisäksi vielä kommentoida joko kyselyyn tai tavallisesti kommentteihin (jotka kyllä ovat minusta paljon fiksummat kuin aiemmin).


Tänään en ole paljon uudistuksen parissa ehtinyt olla. Lähdin varhain vielä pimeään aamuun. Pakkasta oli yöllä ollut muutama aste, ja kyllä vielä ennen seitsemääkin oli miinuksella. Mutta aurinko nousi! Aamun valo ja vedenpintojen tyyneys oli huikea.

Oulujoki höyrysi (ei kylläkään niin paljoa kuin olin toivonut), mutta sitten sainkin kuvatuksi jotain ihan muuta. Aamurusko ja sen vastarusko olivat ihan pastellisävyissä, karkkivärejä olivat, mutta jos lokakuussa näkyy jotain värejä, niin sitten saavat olla vaikka minkä sävyisiä. Taisin onnistua eka kertaa ikinä kuvaamaan maapallon varjon, vaikken todellakaan yrittänyt.

syksyinen-kaupunki-19

Kun nyt – ainakin vielä – on mahdollisuus, niin kuvat kannattaa ehdottomasti klikata isommiksi. Niistä saa muuten aika hienon läppärin taustakuvan; luvallani saatte ”pölliä”.

Vaikka olen sosiaalisessa mediassa monellakin foorumilla enemmän tai vähemmän aktiivinen, en yleensä ihan samoja kuvia joka paikkaan laita, mutta näitä olen nyt jaellut sekä Instaan, oman FB-bannerin päivitin näillä, Oulu tutuksi -ryhmään lähetin ja vielä meidän luokkakokoussivustolle ja perheelle whatappiin.

syksyinen-kaupunki-18

Nämä kuvathan otin siitä kohtaa, jossa otin yhden vuoden Kuukauden kuvasarjan: Puutteenperän 11 kuukautta” (2010). Noista kuvista näyttää osa hävinneen, mutta se mikä minua noita kuvia katsellessa ilahduttaa, on se, että olen minä ainakin noista ajoista kehittynyt kuvaajana. 🙂 Seuraava vuosi ”Merikosken yläkanavan 12 kuukautta” osoitti jo vähän kehittynyttä kuvaamista, mutta, mutta…

Aamulenkin ja kuvien jälkeen päivä kuluikin huushollatessa ja siivotessa. Kunnes sitten illansuussa saatiin Aapeli hoitolaiseksi. Sellainen vapaapäivän tuntu on tänään ollut. Hyvä päivä tänään.4 kommenttia artikkeliin ”Lukijakysely ja aamukuvia”

 1. Tekstille tapahtui jotain positiivista: Pienellä tabletilla lukiessa ei tarvitse enää suurennella, että näkee. Fontti on ihanan iso… ja sivu toimii tabletissa hienosti.
  Mutta tietokoneen näytöllä lukiessa kaipaan ensimmäiseksi sitä isoa aloituskuvaa 😉 yleensä jo se on saanut hyvälle tuulelle.
  Että puolensa ja puolensa.

  Vastaa
 2. Uusi sivusto miellyttää minun silmää kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikilla laitteilla (tietokone, iPad, Huawei Honor 8), mutta ehkä se kuitenkin jotain pientä persoonallista maustetta kaipaa. AK:n mainitsema hieno banneri kannattaisi ehkä tosiaan tuoda takaisin. Toinen vaihtoehto olisi levittää postauksen alun artikkelikuva koko sivun kokoiseksi. Nyt se jää vähän pieneksi, yritin muuten turhaan suurentaa sitä klikkaamalla ennen kuin hoksasin sen olevan artikkelikuva, joita ei taida pystyä WordPressissä suurentaa. Mikä parasta, sivusto toimii todella nopeasti myös mobiililaitteilla. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

  Vastaa
 3. Semmoinen huomio että Win10-tietsikalla kun selaa isoksi klikattuja kuvia jää vasemman ja oikean reunan nuolien väliin kaksi valkeaa katkoviivaa nuolikenttien ylä- ja alareunojen väliin. Voi olla tietysti näytönohjainongelma.

  Se otsikkokuva oli kyllä mukava aloitus, ehkä vielä saamme sen takaisin?

  Vastaa
 4. Kiitos, AK, Pasi ja Reijo!

  Nyt on tullut ihan selväksi että mobiilikäytössä näyttää ja toimii paremmin kuin ennen, laajalla näytöllä katsottaessa layout ei näytä hyvältä ja bannerikuva pitäisi saada takaisin. Erityisesti tuo banneri-ongelma vaatii ratkaisun, – minunkin mielestäni. Ja päiväykseen haluaisin viikonpäivän näkyviin kuten ennen oli… mutta mie vielä kehittelen.

  Tuo Reijon mainitsema katkoviivajuttu on kyllä merkillinen. Tutkistelen sitäkin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.