Shoppailemasta Lyonin kautta oopperaan

Leppoisa lauantai Helsingissä. Nukuimme pitkään ( = klo 8), nautimme pitkän kaavan mukaisen aamiaisen, ja kun ilmoitin olevani lähdössä shoppaamaan kaupungille, tyär ja mies ilmoittivat lähtevänsä mukaan. Hyvä, hyvä.

Löysin huivin, toisenkin, tyttärelle synttärilahjaksi Soda Stream, T-paidan, mökille lautasliinoja ja Apsulle farkut. Ja sitten löydettiin Pehtoorin kans meille uudet hakusessa olleet yöpöytien lamput (me vanhat tarvitsemme entistä enemmän valoa): eikä maksaneet kuin 578 euroa kappale! Ei, ei me niitä ostettu. Luulenpa, että ensi viikonloppuna piipahdan Ruotsin puolella ostamassa pari edullista pöytälamppua.

Puolelta päivin seurasimme Peli poikki -mielenosoitusta. Olipa vaikuttava, vahva mielenilmaus. Mannerheimintie oli todella täynnä mielennosoittajia.

1-9

Kävelimme vielä, aika paljon, ja Vetehisenkujalla kävimme tovin huilaamassa. Ja sitten oli ilo lähteä syömään.

Tänään valinta oli siis minun: suunnilleen 30 vuoden jälkeen menimme Lyoniin. Oopperaa vastapäätä, Mannerheimintiellä oleva ranskalaisen keittiön, paistinkääntäjien kilpiravintola, joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tämähän oli myös tyttären synttäri-illallinen ja se oli kyllä niin vaikuttava että se vaatii ihan oman postauksensa. Siis palaan alkuviikosta asiaan.

Joka tapauksessa erinomaisen Lyonin jälkeen lähdimme seitsemäksi Oopperaan. Ja sirkukseen. Siis Oopperassa oli tänään ohjelmistossa Circ (kannattaa klikata). Oopperan ja sirkuksen huikea yhdistelmä. Ja baletin.

Hyvin vähän oopperakokemusta ja -tietoa omaavana (kolme vai neljä Savonlinna-kokemusta vuosia vuosia sitten) oli hienoa käydä ensimmäistä kertaa Ooppera-talossa ja tällaisessa oopperan ja sirkuksen yhdistävässä esityksessä. Se oli glamouria. Se oli ihan suurenmoinen. Olkooon kliseistä mutta se oli henkeäsalpaava. Ehkä eniten pidin balettijaksoista ja oopperakuorosta. Pehtoori ja tyär myös pitivät hyvin paljon.

1-11

Pitivät myös väliajalle tilaamastani ylläritarjoilusta.

Palauduimme Vetehisenkuljalle lämpimässä illassa. Ratikalla, enää ei jaksettu kävellä. Tänäänkin ollut hieno päivä.

1-12

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.