Kalaasien edellä

Lasit on putsattu, liinat silitetty, servietit taiteltu…

Tämä kaikki on niin paljon mukavampaa ja sujuvampaa, kun ei ole duunia hidastamassa juhlien järjestämistä. … Tosin edelleen ensi viikon dead-linet kapitulin ja koulun osalta nakuttavat takaraivossa, mutta tänään sain jo kaksi kuvasarjaa lähtemäänkin (varakuvineenkin, ei saisi olla kuin viis/sarja… käyhän katsomassa jos kiinnostaa,… ). Enää kaksi sarjaa puuttuu.

Isoin osa päivästä kuitenkin puuhattu huomisten juhlien parissa. Piti olla juhlissa  karibialainen teema. Ei ole. On teema Kokkola – Karibia ja kaikkea siltä väliltä. Ei edes crosskitcheniä vaan kaikkea sieltä täältä. Ja aika vähänkin ruokalajeja? – Vrt. esim näihin kalaaseihin niin, kyllä.

Kalaasit-3

Ja taas hoksasin, että ruoan laittaminen neljälle tai vaikka kahdeksalle on ihan eri asia kuin neljälletoista. Joudut tekemään saman safkan kaksi tai kolme kertaa, koska kotikeittiössä uunin kapasiteetti ei vedä kerralla kovin paljoa. Ja ennenkin olen huomannut, että maku muuttuu, kun tekee pienen tai ison annoksen jotain; vaikkei nyt vielä mistään laitoskeittiökokkaamisesta olekaan puhe.

Kalaasit

Kattaussessakaan ei mitään karibialaista, tuli ihan turhan tyylikäs… mutta ehkä se korvaa ruoan ronskiuden. Ei ole mitään pipertelyhommia tällä kertaa.

Joka tapauksessa nämä ovat yhdeksännettoista (talvikalaasitkin oli kerran) kalaasit. Kuudesta avioparista kaikki eivät ole olleet alusta asti mukana, mutta suurin osa on. On tavattoman mukavaa, että ystävämme ovat ystävystyneet myös keskenään, siis että tapaavat kalaasien välissä toisisaan, reissaavatkin. Me ei Pehtoorin kanssa olla enää ainoa side heidän välillään.

8 kommenttia artikkeliin ”Kalaasien edellä”

 1. Onpa hyvät kuvasarjat, onneksi olkoon! Ja olet uskaltanut ottaa mukaan ihmisiäkin, mainiota! 🙂

  Vastaa
 2. Onnistunutta Kalaasia sinne teille! Kun olet ”toipunut” tästä päivästä niin voisitko suositella jotakin ravintolaa Oulussa. Olemme (tod.näk. jos aikataulut saadaan sovittua) tulossa tapaamaan siellä Oulussa opiskelevaa kummitytärtämme ja ajattelimme, että ruokailu olisi oivallinen tapa seurustella ja vaihtaa kuulumiset.

  Vastaa
 3. Katri H., kiitos, kiitos. Katsotaanpa nyt mitä opet ensi viikonloppuna sanovat, kuinka paljon pitää petrata vai tehdä kokonaan uuudet, että näyttöön niiden kanssa rohkenisi lähteä.

  Vastaa
 4. Tarja, kiitos, tosiaan ei ainakaan voi sanoa, ettenkö olisi yrittänyt, katsotaan riittääkö se mihinkään.

  Ja kaksi sarjaa vielä kesken!

  Vastaa
 5. Anneli, no nyt olen toipunut. Kaikki astiatkin on jo takaisin paikallaan, pöydät ”purettu” ja aika lähteä lenkille.

  Hyvä idea viedä kummityttö ulos syömään. Ravintolan suositteleminen vähän vaikea kun ei oikein tiedä millaista kaipaatte. Mutta pistänpä ehdolle kolme, kaikki aika lailla Oulun keskustassa:
  Puistola. Viehättävä miljöö ja hyvää ruokaa. Ja alakerrassa on Cantina josta saa artesaanipizzoja.
  Istanbul. Turkkilainen ravintola. Ravintola, ei pelkkä kebab-kioski. Varsinkin liharuoat erinomaisia. Stockaa vastapäätä.
  Sokeri-Jussi. ”Tavallisempaa” ravintolaruokaa, aika valtaisat annokset, mutta perushyvää. Ja siinä on ihana terassi. Pikisaaressa.
  Googlaahan nuo, niin näet mikä sopisi teille parhaiten.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.