Karibialainen safka

Oulu-3

Kaupunkipäivä tänään.
[klikkaahan isommaksi]

Kampaaja oli vasta kymmeneltä, tarkoituksena oli ollut kävellä sinne ja ehkä takaisinkin. Tarkoitus oli. Ei toteutunut. Oli niin paljon asioita toimitettavana, että päädyin menemään autolla keskustaan, kiertelin kameran kanssa puolitoista tuntia, mm. kapitulimatskuihin tarvitsen kuvia kesäisestä kotikaupungista. Sitten kampaajalle, ja sieltä asioille. Ihan työpäivän verran kului kaikkeen päivittämiseen aikaa.

Nyt hiuksista ei uskoisikaan, että viikko on taas mökkiolosuhteissa niiden kanssa tullut elellyksi. Siis tukka hyvin, kaikki hyvin.

Huomisesta alkaa ”juhlaputki”, joka huipentuu kolmen viikon päästä Kapituliin. Huomennakin on paistinkääntäjien kanssa kokoontuminen. On vuorossa kuudes (ks. viime vuotinen) rötissööri-piknik, jonka teema on vaikea! Karibian keittiö kun ei ole tuntuimpia. Ilmeisesti vain kerran elämässäni olen syönyt karibialaista ruokaa oikein illallisen verran. Ollessamme Playa del Carmenilla (Cancun, Meksiko) hotellissa järjestettiin joka (?) ilta teemaillallisia ja mekin tyttären ja Pehtoorin kanssa ostimme liput ”Caribean Night” -happeningiin. Mutta mitä me siellä syötiin? Mausteisia lihapatoja ja toinen toistaan hienompia hedelmäjälkkäreitä. Ensimmäisenä minulle tulee mieleen ananas ja rommi, kookos ja lime. Ja noistahan minulla olisi oivallinen piknik-nyyttäri-jälkkäri (grillattu rommimarinoitu ananas) kehiteltynäkin, mutta kun se on JO varattu. Siis mitä teen? Mitä me viedään?

Meksikolaisia herkkuja olisi vaikka ja kuinka, mutta kun ne eivät oikein ehkä karibialaisesta mene. No ei meitä ulkopuolellekaan jätettäisi, vaikka oman salsan ja guacamolen kanssa paikalle ilmaannuttaisiinkin, mutta kun haluaisin oikeasti tehdä jotain jamaikalaista tai kuubalaista safkaa. Ei kellään blogin lukijoista, armoitetuista kokeista, olisi jemmassa joku hyvä karibialainen resepti, josta voisi viritellä piknik-evästä 30 hengelle?

4 kommenttia artikkeliin ”Karibialainen safka”

 1. Varmaankin hyvää ruokaa saatte:) Itse Karibialla asuneena (Venezuela kuuluu osittain siihen) nuo ovat juuri niitä makuja mihin minäkin ihastuin:)

  Vastaa
 2. Jael, en epäile yhtään, etteikö. Raportoin huomenna. Venezuelaisesta keittiöstä en tiedä oikein mitään. Joskus sinun blogistasi jotain siihen viittauksia nähnyt.

  Vastaa
 3. Minna, kiitos vinkistä. Joo kuukkeloinkin jo alkuviikosta tuota jerk-kanaa tai ylipäätään jerk-marinoituja juttuja, ja likaista riisiäkin…

  Mutta kun: kun sinne piknik-paikalle on tulossa suunnilleen kokonainen savustettu possu niin liharuokaa ei ehkä kannata viedä.

  Toispa joku tuota likaista riisiä, sais maistaa.

  Minulla on jo ainekset aikeleeseeni, ehkä. Huomenna kerron kuinka kävi … 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.