Zöldveltelini

Minä lupasin, että laitan tuon otsikoksi. Zöldveltelini?

Olimme viininmaistiaisissa. Tai tarkemmin ottaen viinikerhomme 12. haastekisa oli tänään vuorossa. Sokkokisassa yhden viinin rypälevaihtoehdoiksi oli asetettu a) Grüner Veltliner, b) Müller-Thurgau ja c) Zöldveltelini. Unkarin ´Zöldvelteliniä´ ei kuitenkaan ollut maisteltavana, vaan tuossa nimenomaisessa tehtävässä maistettavana oli Grüner Veltliner Uudesta-Seelannista. Tiesin rypäleen, maata en. Pehtoori tiesi molemmat, niinkuin tiesi monet muutkin ja tuli ”rankkarikisan” jälkeen voittaneeksi koko kisan. Toisen kerran! Palkintona pullo samppanjaa! Ei ole turhaan treenattu! 😉

Kisassa olevat viinit olivat mielenkiintoisia, muutama kuudesta erinomaisen hyväkin. Ja erinomaista oli parsapiirakka ja kaikki muu tarjottu. Taas kerran kiitos ja kumarrus Oulunsalon suuntaan.

Ennen ei ole viininmaistiaisista lähdetty kotiin tilataksilla kohti OYSin synnäriä. Mehän alamme olla koko porukka mummi/pappa -iässä, joten yksi pari meidän porukasta oli juuri saamassa toista lapsenlastaan, ja siksi mutka OYSin kautta kotiin.

Myrsky?  On se tänään ollut näilläkin tienoilla; olin ulkoilemassa, en niinkään lenkillä tänään, tämä kuva siltä reissulta.

[klikkaa isommaksi]

Säätila

5 kommenttia artikkeliin ”Zöldveltelini”

 1. Koirat saatiin synnärin edessä auton takakontista meille hoitoon. Yö meni whatsappissa puolinukuksissa reaaliajassa tilannetta seuratessa.
  Ei ollut tällaista mahdollisuutta meidän aikana! Mukavaa ja ihanaa.

  Vastaa
 2. Kiitos! Kerrotaan! Mummeilu on mukavaa ja ukissakin lapset ovat löytäneet piirteitä, joita eivät ole hoksanneet hänessä olevan. Uusia ulottuvuuksia ja uusia tunteita nämä pienokaiset tuovat elämään.

  Vastaa
 3. Piros – Fehér – Zöld; Unkarin lipun värit, joista alin raita on zöld eli vihreä.

  ´Viherveltelini´ on siis Unkarissa Zöldveltelini, ja Itävallassa Grüner Veltliner. Rypälelajikkeen oikea yhdistäminen Uuteen-Seelantiin (!) vaatii jo sen verran harjaantuneita makunystyröitä ja/tai pitkäripaisemme tuotevalikoiman hyvää hallintaa, että kisan voitto on vähintäänkin ansaittu.

  Grattis, Pehtoori!

  Vastaa
 4. Grüner Veltliner on meille hyvinkin tuttu: Alkon valikoimista sitä on hankittu, ja korkeanpaikanleirilläkin Itävallassa pariin kertaan käyty treenaamassa sen tunnistamista. 😉 Zöldveltelini olisi kyllä mieluisaa maistaa. 😀

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.