Juhannus pienesti, mutta mieluisasti

_MG_9342

Nyt on pitkän kaavan mukaan istuttu ruokapöydässä, menu paljolti sama kuin jouluisin: alkuun graavilohta, (uusia) perunoita, korvasienimuhennosta, erilaisia leipiä ja vähän muita herkkuja, pääruokana ei poroa eikä laatikoita, mutta hiiligrillittua karitsankaretta ja tsatsikia, salaattia ja sen sellaista. Jälkkäri tuo perinteinen.

Nyt Helsingistä tullut tyär nukkuu sohvalla, vähän työpaineet ovat lauenneet, ja Apsu, josta on tullut vallan vallaton – kaikkea pitäisi ehtiä katsoa, kokeilla, säätää, aukaista… lähti vanhempineen kotiin tullakseen taas huomenna.

4-2

Ei minulta mitään puutu.

Taustalla kun ovat vielä Miniä ja Pehtoori.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Tänään oli myös JUHANNUSARVONNAN aika. Kisaan osallistui Facebookissa, Instagamissa ja täällä blogissa yhteensä 19 henkilöä, ja meidän ensimmäisen korvasienikorin painoksi arvattiin 2,8 kg – 14,1 kg. Toinenhan (joka ei kisassa mukana ollutkaan) ei ihan noin täysi ollut…

Sieppaa

Lupasin, että kaikkien oikein arvanneiden (300 g plus-miinus-nolla) kesken arvotaan kultaa!! Arvonta suoritetaan juhannusaattona Rantapellossa: Aapeli olkoon taas arpojana.

Ja oikein arvanneita oli vain kaksi! Moni ei uskonut korvasienten painavan aika paljon,… Ja nämä kaikki ovat (FB:ssä vastannut) Markku K. (”Arvaukseni on 7, 347 kg), jonka tiedän ahkeraksi sienestäjäksi ja Mannu, joka itse arvatessaan  toteaa: ”Minulla ei mitään tieto eli villi veikkaus 7,86 kg”.

Mökin vaaka näytti punnituksessa tasan 7,5 kg.

Joten arvontaan pääsi vain kaksi: punainen pallo on Mannun ja hopeinen Markun. Palkintona KULTAA, kuten lupasin. Ja arvonnan suoritti Aapeli!!!  Onnea Mannu! Toimitan palkinnon mitä pikimmin perille. 😉

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.