En varmaan koskaan ole ollut joulun kanssa näin ajoissa. Tänään kävin jo jouluostoksillakin. Minulla oli aamulla lääkäri (olkapään kuntoon saamiseksi – vaihteeksi) ja sitten jäin shoppailemaan. Se on kummallista maanantaina aamupäivällä. Eikä se nyt oikein simahtanut, mutta sentään nuorille sellaista, mitä oikeasti tarvitsevat, pieniä juttuja ja sitten papereita ja pakettikortteja ja lautasliinoja ja sen sellaista pientä.

Ostatko koskaan itsellesi lahjoja? Joululahjoja? Minäpä ostin ”pikkujoululahjan” tai noh, sillä nimellä se nyt menee. Olisin ostanut vaikka olisi ollut huhtikuu. Minä kun olen tuoksuriippuvainen: minulla on oltava Edt tai parfyymi. Paraskin allergikko, mutta silti. Ostin poikkeuksellisen kukkaisen, eikä Giorgio Armania kuten aika usein minulla on, vaan Dolce Gabbanaa. Italiasta pitää tuoksut ja käsilaukut, niin ja pastat ;), olla.

Sitten etsin lehteä, Digikuva-lehteä. Mistä Oulusta nykyisin saa ostaa erikoislehtiä kun meillä ei enää ole Akateemista? Kävin Suomalaisessa, nope! Stockan lehtihyllyllä, Kirkkokadun Ärrällä… Nope.

Kävin Taitoshopissa, rautatieaseman vieressä, ja siellä oli tuotteita uudella ”brändillä”. ”Oulu Western Capital of Siberia.” Mikä on kyllä aika mainio parodia ”Visit Oulun” paljon palautetta ja hämmästystä saaneesta, muutaman vuoden takaisesta lanseerauksesta ”Oulu – Capital of Northern Scandinavia”. Sitä nimittäin ihan vakavissaan käytetään Oulun matkailumarkkinoinnissa ja -mainonnassa, ja se on kissankokoisin kirjaimin lentokentän seinillä ja paikallisbussien kyljissä. Nämä uudet ”Siberian läntisen pääkaupungin” -logoilla varustetut hupparit, pipot, tarjottimet, teet ja kahvit ovat tietääkseni aika uusi juttu. Kaikkea sitä.

Noh, Oulun hyvistä puolista tähän vielä muutamia kuvia viime viikon Valoa Oulu -jutusta. Arkkitehtuurin opiskelijoiden Kiikelinsaareen rakentama puinen HILA-paviljonki oli sekin valaistu.

Valoa Oulu-22

Ja sekin vaihtoi väriä.

Valoa Oulu-20

Tuiran suuntaan avautuva näkymä jotenkin ulkomaisen näköinen?

Valoa Oulu-21

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Etsin Bülowin lakritsijoulukalenteria. Myöhässä olin sen asian kanssa; sekä Puistolassa että Stockalla totesivat niiden jo loppuneen. Suklaista en ostanut, vaikka toinen toistaan hienompia oli tarjolla, yritän vältellä suklaata minäkin.

Joulukalenteri

Joulukalenteri-2

Joten on tehtävä oma kalenteri! 😀 Huomenna avautuu Tuulestatemmatun kuudes joulukalenteri: joka päivä yksi jouluinen kuva.

Joulukalenteri 2014

Tässä viime vuotisen kalenterin luukut kollaasina.

Klikkaahan isommaksi…

 

 

2 Comments

  1. Selailin tuossa iltana yhtenä, Reija sinun parin- kolmen vuoden takaisia joulukuisia blokeja ja kovasti olivat tunnelmallisia niin jutustelujen kuin kuvienkin suhteen.
    Reipasta matkusteluakin sieltä löytyi, kun yhden ja saman joulukuun aikana teitte herra Pehtoorin kanssa kaksikin eri reissua Saariselälle.

  2. Olet oikein vanhoja postauksiani jaksanut klikkailla. 🙂 Joulukuuhan kyllä on tunnelmallista, ja juuri siksikin, että silloin usein ollaan pohjoisessa. Mökillä on tunnelmaa, varsinkin kaamosaikaan.

    Eikä se ole ollenkaan tavatonta, että kaksi kertaa joulukuussa on siellä oltu: itsenäisyyspäivän aikaan, varsinkin silloin jos se sattui tiistaille tai torstaille, jotta töistä saattoi olla pois, kun saatiin pidennetty viikonloppu. Ja sitten monena, monena vuonna sinne on menty viettämään joululoman loppu: tapanista uuteen vuoteen. Ja kyllä sinne nytkin on jo kova ikävä, ja piakkoin mennäänkin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.