Torstain päivällinen

Meilläpä on ollut nuoria tänään ruokavieraina: Juniori & Miniä (ja Aatu tietysti) sekä Juniorin työkaveri avokkinsa kanssa. Olin luvannut tehdä kunnon sapuskan Juniorin kaverille palkkioksi Aatun kastejuhlan kuvausprojektista. Ja muutoinkin oli ollut puhetta, että olisi mukava istua ruokapöydässä ja testata muutama viini.

Minulla harvoin enää on mitään ruoanlaittopaineita, kun tulee vieraita, teen mikä tuntuu sopivalta ja yritän parhaani. Tälle illalle oli kyllä pieniä ennakko-odotuspaineita, vähän jännitystä  .. Tämä Juniorin kaveri kun on selkeästi gourmandi, joka kokeilee ja mitä ilmeisimmin osaa tehdä vaikka ja mitä… Erityisesti grillin ja savustuspöntön kanssa nuori mies on aika pro (ks. bloginsa), mikä teki sen, että rakensin menun siten, että ei grillattavaa eikä savustettavaa olisi.

Lappi-menuhan siitä sitten tuli: lapaksia (= Lappi tapaksia), poroa ja hilloja. Eihän kaikki nyt mennyt ihan kuten olin ajatellut, yrittänyt, mutta ei mitään totaalisia floppejakaan. Paitsi se Alsacen riesling. Olin jo etukäteen mainostanut, että tänään – vihdoin – avataan Domaine Weinbach, Grand Cru Schlossberg 2000, joka ostettiin Strasbourgista puolenkymmentä vuotta sitten. Olisi muuten kannattanut juodakin saman tien, eikä kellaroida!

Torstaiko-5

Sehän oli yli, förbi, vanha, överi, – ei etikkaa, mutta yli. 🙁  Olin niin pettynyt.

Torstaiko-4

Lapakset kuluivat, savukalatuulihatut uusi juttu, vaatii vielä vähän kehittelyä, mutta oikealla suunnalla…

Torstaiko-8

Pääruokana poroa, ja olennaista oli kastike: pitkästä aikaa lakritsi-pippurikastike. Tein jo eilen sen, ja se nyt vaan on erinomaista.

Ja sitten jälkiruokana suklaakakkua, jota olen ennen tarjonnut kirsikoiden kanssa. Kyllähän se vadelmillakin oli hyvää. Ihan pelkkiä kaloreita koko kakku! 😉

Torstaiko-6

Torstaiko-7

Sen ohje on täällä.

Kyllä torstain voi kuluttaa päivällistä tehden ja mukavassa nuoressa seurassa nauttien.

Oikein hyvin voi.

2 kommenttia artikkeliin ”Torstain päivällinen”

 1. Kiitoksia vielä oikein kovasti. Ruoka oli maittavaa, mutta sitä oli riittävästi 😛 Pyörien kotiovelle…
  Tapa…lapakset samoin. Melkein kuin ”amuse bouche” – huikean hyvää ja juuri sopivan kokoisia. Toisinaan kun annoskoko tahtoo karata niin kotona kuin ravintoloissakin yltiösuuriin kerta-annoksiin ja syöminen on hankalaa. Nyt juuri sopivia, helppo oli haluta lisää!
  Riesling toki harmi, liekö 2011-2014 nautintoajan suosituksen vuoden ylitys oli sitten liikaa, vaikka asianmukainen säilytys..

  Vastaa
 2. Kiitos, Vesku1. 🙂 Oli erinomaista että kastajaisissa olit kuvaamassa, ja se, että siitä seurasi vielä hyvä syy kutsua teidät syömään.

  Mukava kun kävitte ja ruoka maistui.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.