Kameraostoksilla

Ajattelin kevättalvella että ostan itselleni ”läksiäislahjaksi” Loopin. Sellaisen aktiivisuusrannekkeen ”joka saa minut liikkeelle”. Liikkumista kun olen ajatellut lisäillä tässä duunien huvetessa. Ja tuollainen trendilelu (?) voisi olla hyvä patistaja. Jossain vaiheessa annoin kuitenkin itselleni luvan ryhtyäkin säästämään uutta järkkäriä varten; siis uutta kameraa rupesin säästämään. Kummasti löytyi motiviaatiota tehdä iltaisin ja viikonloppuisin niitä varsinaisen työn ulkopuolisia esitelmiä ja luentoja Kemin valtuutetuille, Kuusamoon, museopäiville, viime viikon Pudasjärven keikalle, Ikääntyvien yliopistoon jne. kun oli ”kamerarahasto”, johon noista tulleet liksat laitoin. Ja kun vielä ilokseni, sain vallan harvinaisen ”kannustuspalkkion” yliopistolta, niin kameraa varten oli rahat tienattu.

Olen pitkin kevättä lukenut lehdistä arvosteluja, valokuvasivustoilta ja -blogeista (mm. Lepolandian Pasin) kommenttja ja kokemuksia. Nostattanut kamerakuumetta ja perustellut – itselleni – miksi ja millaisen kameran haluan. No viime torstaina kun urakan viimeinen luento oli pulkassa, minulla oli ”lupa” vaihtaa viisi vuotta vanha, hyvin palvellut, muutaman satatuhatta kuvaa ”tuottanut” kamerani uuteen. Olisin tietty voinut jo aiemmin tilata kameran verkosta, mutta halusin säästää uuden kameran oston Helsingin reissulle, jotta pääsen käymään Rajala Pro Shopissa (Postitalossa siinä Marskin patsaan vieressä), koskapa se on vähän sellainen valokuvaajien ykköspaikka. Ymmärtääkseni.

Halusin ostaa sieltä, jotta saisin asiantuntevaa palvelua ja että voisin keskustella isosta ja kalliista ostoksestani myyjän kanssa ja että tulisin vakuutetuksi, että juuri tähän minun kannattaa rahani laittaa. No? Perjantaina sitten kävelin Rajalan Pro Shoppiin valmiina kyselemään ja keskustelemaan – ja valmiina ostamaan.

M (minä): Hei, olen ajatellut hankkia uuden kameran.
A (”asiantuntija”): Millaisenhan? Digipokkarin vai järkkärin?
M: Canonin järkkäriin olen päätymässä…
A: no niin. ….
M: Olen kovasti miettinyt ja vertaillut, että olisiko se 7D Mark II vai 6D… Kumpikahan olisi parempi, mitäs suosittelet?

Ja tässä vaiheessa odotin myyntipuhetta, suostuttelua, kameroiden vahvuuksien esittelyä, ehkä kysymyksiä siitä, millaiseen kuvaukseen kameraa olen harkinnut, ja mikä on ollut edellinen kamerani, ja ehkä jopa suostuttelua myös uuden linssin ostoon… Ja mitä tekee tämä myyntitykki? – Toteaa, että kyllähän tämän hintaluokan kameroilla on kuvan laatu jo vallan hyvä. Ja ryhtyy kädessään olevasta iPadistä etsimään hintoja ja sanoo, että ei sellaista 7D Mark kakkosta taida ollakaan, ja että kuus deetä ehkä on varastossa ja että nettiyhteys on niin huono, ettei hän saa sivuja auki, että voisi nähdä hinnat. Siinä vaiheessa minä kerron hänelle, että molempia kameroita on heillä varastossa ja kerron niiden hinnat, ja senkin, ettei kumpikaan ole digiviikkojen tarjouksessa…

_MG_7341

Vielä tovin uskon, että voisimme keskustella, mutta kaveri aikansa vain tupisee huonosta nettiyhteydestä, minkä jälkeen sanon, että olen kyllä lukenut näistä aika paljon ja että otan sen kuus deen. Menemme kassalle, eikä tämä onneton myyjä tajua myydä edes muistikorttia saatikka mitään muutakaan. Ostan kameran ja kortin ja kävelen ulos.

Nyt minulla on uusi kamera (ja Juniorilla vanhani, kävivät äsken Tahvon kanssa hakemassa 😉 ). Miksikö päädyin tuohon kutoseen, enkä seiskaan? – Koska se on kevyempi, sen pitäisi olla parempi hämäräolosuhteissa ja se on vähän halvempikin kuin 7D Mark II.

Olen ihan varma, että siitä tulee yhtä hyvä ”liikuttaja” kuin Loopistakin olisi tullut.

IMG_0006

11 kommenttia artikkeliin ”Kameraostoksilla”

 1. Hyvä Reija, luu kurkkuun! Loop on ihan hyvä liikuttaja, varsinkin, kun se lepäilee tuossa kirjahyllyssä 😉 Oikeasti käytin sitä kyllä puolisen vuotta aktiivisesti ja se toimi, mutta sairastelujen myötä se on jäänyt hyllyyn. Pitääpä kunnostautua!

  Vastaa
 2. Ilmeisesti ei siis ollut sattumaa, että yksi talvinen ilta, Finnairin bussia odotellessa, sain melkein puoli tuntia yksikseni pällistellä Rajalan liikkeessä. Ketään ei kiinnostanut tulla palvelemaan, joten päädyin ostamaan muualta. Sinänsä harmi, että maine ei aina vastaa käytännön kokemuksia…

  Mutta OIH, canonin kutonen. <3 Minunkin palkintoni itselleni, kunhan eräs v-projekti on saatu päätökseen 😉 (tosin kamerarahasto kaipaa vielä kipeästi täydennystä…) Ihan vain siksi, että se on noista yksinumeroisista ainoa, joka istuu täydellisesti minun pieniin käsiin. Moneen, moneen otteeseen asia on kameraliikkeissä testattu. Kuvausergonomia ennen muuta. 😀 Ja onhan se hyvä kamera.

  Olen minä tähänkin saakka seurannut kuvausjälkeäsi, mutta nyt vielä entistä tarkemmin.

  Vastaa
 3. Onneksi olkoon uudelle kameralle! Hauska juttu, minäkin ostin eilen uuden kameran, myös Canonin, mutta en ihan noin pieniä numeroita :). Ja sain oikein hyvää palvelua meidän pienen kaupungin tavaratalon kameraosastolta – joskus tulee turhaan lähdettyä merta edemmäs kalaan.

  Vastaa
 4. Onnittelut uudesta kamerasta. Luulin, että Rajalan Pro Shopissa on Pro palvelu! Oletko koskaan käynyt Oulussa sijaitsevassa Digitarvikkeessa. Sieltä on kyllä saanut asiantuntevaa palvelua ja varastosta löytyy rungoista objektiiveihin laaja skaala.Hinnatkin ihan Rajalan kanssa vertailukelpoiset ja jopa edullisemmatkin. Itsellä kun on Sigman kamerat, niin sitä kautta olen saanut tilattua siihen objektiivitkin Sigman kiinnityksellä. Digitarvikkeen nettisivutkin ovat kattavat. Mutta nyt uuden kameran kanssa kohti uusia seikkailuja! Kuvia odottamaan jääden.

  Vastaa
 5. Katri, Loopin kanssa taitaa käydä monelle juuri noin kuin sinullekin. Minullekin varmasti. Mutta Canonini toivottavasti saa minut fotomaratoneille ja muutenkin ulos tepastelemaan … 😉

  Erja, motivointi on tärkeää. Ja vain itse osaa laittaa itselleen parhaat motivointikeinot. ”kuvausjälkeäsi seurannut – mutta nyt vielä tarkemmin” – aiheuttaa paineita.

  Katri H., onneksi olkoon sinullekin. Taidan minäkin palata takaisin nettikauppaan näiden valokuvausvermeiden hankinnassa. Tai lähden ent. Oulun läänin syvään etelään kamaraostoksille. 😉

  Raija, kiitos vain. Digitarvikkeen sivuilla olen usein surffannut, kuulun heidän postituslistalleenkin ja muutaman kerran olen pahoin pettynyt kun heidän teema/messupäivät ovat juuri silloin kun on syys- tai hiihtoloma, jolloin me olemme olleet joko mökillä tai jossain lämpimässä. Yksi Sigman objektiivi (35 mm 1:1.4 DG) minullakin on. Ja on kyllä ihan Pro. 😉 Sitä en ole ostanut Rajala Shopista. Ja sinultakin paineita. … Mutta kyllä, kyllä minä aion paljon taas kuvata ja tänne Temmattuunkin laitella.

  Nyt pyörällä töihin, josko matkalla jo jonkun kuvan ottaisin. Menee kyllä uusien ”namiskojen” käyttöön tottumisessa ja oppimisessa vähän aikaa…

  Vastaa
 6. Oh, onneksi olkoon uudesta kamerasta. Hyvä valinta, 6D sopii varmaan sinun kuvaustyyliisi paremmin kuin 7D mark II, kun olet kuvannut vuosikaudet täyden koon kennolla varustetulla rungolla. 7D:llä vanhat putket olisivat alkaneet helposti tuntua pian liian pitkiltä/ahtailta. 7D on paremminkin lintubongarin ja urheilukuvaajan runko (mutta toki 6D noihinkin harrastuksiin taipuu).

  Ei yllätä Rajalan ”palvelu”, kauppa käy ilmeisesti jo liian hyvin, kun myydään sitä mitä asiakas tulee nettisivujen perusteella ostamaan.

  Hyvä, että löysit kotisivuni uudistuneen sivustorakenteen jälkeen tai siitä huolimatta tuon vanhan ”kameratestin”.

  Vastaa
 7. Jep, jep, Pasi. Kyllä sinunkin arviosi ja kuvasi olivat PALJON vaikuttavimpia päätökseeni kuin Rajalan töppöhönö myyjä.

  (Kameratestisi kyllä löytyi, kun tiesin, mitä hakea. Mutta kyllä blogisi aukeamisen, tai tarkemmin ottaen selaamisen kanssa, joskus on viiveitä, hidastelua.)

  Vastaa
 8. Ei sentään mitään paineita kannata ottaa. Kuvaamisenhan pitää ennen muuta olla kivaa. 🙂 Mutta varmastikin suurella mielenkiinnolla odottelen kokemuksiasi kameramallista. Kunhan ne nyt eivät pahentaisi omaa kamerakuumetta…

  Vastaa
 9. Webhotelli on hidastellut ja viipeillyt jo pidempään, joten täytyypä antaa palautetta, että flashback vanhoihin postauksiin onnistuisi jouhevammasti. 🙂

  Vastaa
 10. Erja, jos kauheasti ottaisin paineita, en täällä kehtaisi paljon julkaista. 😉 Siis ehkä täältä on tulossa kamerakuumetta nostavia juttuja…

  Vastaa
 11. Pasi, webhotelliin vähän postia voisi olla tarpeen. Minun pitäisi laajentaa tilaani omassani. Ehkäpä tässä kesän kuluessa saisin aikaiseksi ja vähän taas jotain blogiuudistustakin. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.