Sinisiä hetkiä_

 Sinisiä hetkiä, pakkasta, lunta, kauniimpaa kuin koskaan – tai noh, ainakin siltä taas tuntuu. Hyvää ruokaa, rantasauna, pitkiä yöunia ilman painajaisia. Kävelyä tunturin reunalla ja Hangasojan varrella. Rakkainta seuraa (vain pari puuttuu), glögin tuoksua ja takkatulen loimua. Kirjoja, lautapelejä ja käsitöitä.

Ensi vuoden joulukorttikuvat otettu. Todellakin, vaikka koko joulukalenterin kuvat!

Sinisiä hetkiä_-7

Sinisiä hetkiä_-6

Aurinko ei nouse, eikä laske. Eilen puolelta päivin Kaunispään huipulta etelään näkyi kuitenkin auringon halo. (Ai niin, kaikki kuvat kannattaa klikata isommiksi)

Sinisiä hetkiä_-5

Sinisiä hetkiä_-3

Sinisiä hetkiä_-2

Kuvissa näkyy usva, joka peittää koko Saariselän kylän. Mietittiin ensin, että ”alavilla mailla hallanvaara”, mutta sumupatja olikin Iisakkapäällä olleiden lumetuskoneiden aikaansaamaa…

Sinisiä hetkiä_-13

Sinisiä hetkiä_-14

Sinisiä hetkiä_-15

”Yleisön pyynnöstä” = Pehtoorin ja Tyttären kannustuksesta lähettelin revontulikuvia ja näitä muita Ursan taivaanvahti -sivustolle ja Ylen sääkuviin. Yllätyin, että revontuliotokseni rankanttiin (IV/V) vallan hyvin, mutta nuo halot eivät saaneet kuin I/V. Eilen illalla ei tähtikirkkaasta taivaasta huolimatta mitään reposia näkynyt.

Tänään on ollut pilvessä, ja pakkasta.

Aika vastikään palasimme ”brunssilta”. Tästähän on ollut puhetta, että tällä brunssikin on hyvin suhteellinen käsite. Laanilan Kievarissa taas kerran.

Sinisiä hetkiä_-9

Sinisiä hetkiä_-11

Sinisiä hetkiä_-2-4

Ja nyt?

Kertosäe: ”Sinisiä hetkiä, pakkasta, lunta, kauniimpaa kuin koskaan – tai noh, ainakin siltä taas tuntuu. Hyvää ruokaa, rantasauna, pitkiä yöunia ilman painajaisia. Kävelyä tunturin reunalla ja Hangasojan varrella. Rakkainta seuraa (vain pari puuttuu), glögin tuoksua ja takkatulen loimua. Kirjoja, lautapelejä ja käsitöitä.”

2 Comments

  1. Katohan, että revontuliakin kuvailit ja vielä Ursalle, kuten ilman muuta pitääkin tehdä! Kuvaa nyt ihmeessä sinne lisääkin, kun tuntuu tuo kameratyö sujuvan!

    Eilen viiden aikaan aamulla, kun ajelin töihin, oli täällä Kymenlaaksossa komeita keinovalopilareita. Itse en kuvannut (tarttis-opetella-osaston pitkässä jonossa on kaikki mikä ei automaatilla hoidu ja joskus sekin), mutta moni muu oli samana päivänä kuvannut siellä ja täällä, eli keli lie ollut otollinen laajemminkin.

    Hyvää menevää ja vallankin tulevaa vuotta! On ollut kiva aina välillä poiketa lukemassa blogiasi!

  2. Mirja, kiitos. Kuvailisin toki lisääkin jos vain reposia näkyisi.

    Poikkeilehan blogissa … ensi vuonnakin. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.