Isolla kirkolla

Helsingissä voi käydä muutenkin kuin työreissulla!

Päivä kierrelty kesäisen Helsingin katuja. Piipahdettu yhteen jos toiseen liikkeeseen katselemaan, etsimään. Rajalan Camera Pro Shopista löysin pieniä iloja, ei juuri muuta. (paitsi Pehtoorille synttärilahja, ks. alempana).  Ja lasilliselle ja pienen pienelle lounaalle Boulevard Socialissa. Kyllä pidän paikasta.

Ja Ateneumiin katsomaan Tove Jansson 100 vuotta -näyttelyä. Viehättävä ja vaikuttava näyttely. Suosittelen. Todella. Meriaiheiset taulut ja kirjoihin tehdyt piirrokset näyttelyn parasta antia. Ja sitä antia oli kaikkinensa paljon.

WP_20140801_15_37_23_Pro (Custom)

Sitten vietetty Pehtoorin synttäreitä etukäteen. Ja tiedättekös, että insinöörimieheni suostui vihdoin vaihtamaan puhelimen! Pian 7-vuotissynttäreitään viettävä Nokia 6720 sai väistyä uuden älypuhelimen tieltä.  Synttärilahjan lisäksi menimme juhlan kunniaksi syömään, mikä ei ketään hämmästyttäne. Kauppatorin rannassa (aiemmin Vironkadulla) olleeseen Luomoon olin tehnyt varauksen.

Ei valittamista. Ei todellakaan. Söimme neljän ruokalajin menun ja saimme alkuun kaksi,  ja vielä ennen pääruokaa ja jälkiruokaa pienet ”terveiset keittiöstä” -pikkuannosta. Ainoastaan pääruoan meritaimen oli ”vain” tavallisen hyvää,  – ehkä meillä kalaruokavaatimukset tavallista korkeammalla?  Mutta todella gourmetia nautimme. Tarjoilu oli sujuvaa, innostunutta, olematta tyrkkyä. Kyllä paikka on Michelin tähtensä ansainnut.

WP_20140801_19_57_56_Pro (Custom)

Ja vähän me on ihmetelty tätä pääkaupungin autokantaa! Kovin ovat ikääntyneitä, joskin komeita nuo helsinkiläisten autot! Eivät ehkä kaikki kovin kauniita, mutta

Helsinki 8_2014 012 (Custom)

Helsinki 8_2014 015 (Custom)

 

monet kuitenkin….

IMG_0207 (Custom)

IMG_0208 (Custom)

Kuulimmepa että (pääosin amerikkalaiset) vanhat autot kokoontuvat joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina Kauppatorille. Koko sen kolmituntisen, kun istuimme ravintolassa ja katselimme merelle ja torille, autot kiersivät toria, ja niitä oli kymmeniä, satoja.

Vielä kävelimme Espalla, yömyssyllekin menimme …

IMG_0217 (Custom)

IMG_0226

9 kommenttia artikkeliin ”Isolla kirkolla”

 1. Minäkin kävin toukokuussa katsastamassa Tove-näyttelyn, josta pidin myös paljon. Yllätyin siitä, miten paljon ja monipuolisesti Jansson onkaan taidetta tehnyt. Aivan upeaa! Nauttikaahan pääkaupungin iloista täysin siemauksin!

  Vastaa
 2. Olemme siis molemmat yllättyneitä Toven monipuolisuudesta. Oletko lukenut elämäkerran? kovasti on kehuttu, pitäisiköhän yrittää tässä syksyn päälle lukea…

  Pääkaupungin loma/turistitunnelmasta todellakin on nautittu. 😉

  Vastaa
 3. Jo Katri-Helena tiesi:

  ”Helsinki, on Helsinki, ja Pohjolan valkea kaupunki.
  Helsinki, on Helsinki, ja kelpaa se muillekin mallksi.
  Helsinki, on Helsinki, kyllä Kustaa Vaasa teki viisaasti,os
  muuten ei, ois Helsinki, näin vilkas ja mainio kaupunki.”

  Kiitos, Kustaa Vaasa!

  Tove Jansson: (1) Juhlat maalla, (2) Juhlat kaupungissa, (3) Nature morte på blå duk. Vaikuttavaa!

  Oulussa järjestettiin vuodenvaihteessa 1965 -66 urheilusukelluskurssi (snorklaus, paineilmalaitteiden käyttö, sukelluspuvut). Opettajana toimi muuan Per Olov Jansson.

  Vain joitakin vuosia sitten sain tietää, että Per Olov (nyt 94 v) on Tove Janssonin VELI.

  En sådan liten värld!

  Vastaa
 4. Kustaa oli hyvä jätkä 🙂

  Osallistuitko urheilusukelluskuerssille? Minusta on hämmästyttävää että sellainen on Oulussa 60-luvulla järjestetty! Ja opena Per Olov! Jännä juttu.

  Vastaa
 5. Sukelluskurssi? Osallistuin.

  Kurrsilaisille pyrittiin antamaan menetelmällisiä valmiuksia vesibiologiseen tutkimukseen; kurssin organisoi silloinen OY:n eläintieteen laitos.

  Oma urani urkeni muihin suuntiin, mutta sukeltelin kyllä muutamina kesinä tutkijoiden apuna lUlkokrunnin* vesillä.

  *Iin kuntaan kuuluva asumaton saari n. 20 km rannikolta.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.