Omin avuin – Schlossalm (2200 mpy) huiputettu

Soittivat sitten komeasti kirkonkelloja (laita tiestkariin äänet kun klikkaat videon auki) kun laskeuduimme Bad Hofgasteiniin aamupäivän patikan jälkeen.

Tänään viikon ohjelmassa taukopäivä: tai halukkaat saivat lähteä Venetsiaan (me ei haluttu. On käyty siellä yli 30 v. sitten ja haluamme sinne kyllä vielä joskus uudelleen [Brunettin reitille, ja vähäturistiseen aikaan] mutta tuo tämänpäiväinen ei ollut se, millaista käyntiä sinne on haaveiltu). Siispä päivän ohjelma/patikka oman suunnittelun varassa.

Pehtoori oli wanderführerinä ~vaellusoppaana. Ainakin periaatteessa.

Nukuimme myöhään kun ei ollut yhteislähtöä, ja vasta puoli kymmeneltä starttasimme kohti Bad Hofgasteinia. Se on naapurikylä noin seitsemän kilometrin päässä. Se on perinteisempi alppikylä kuin tämä Bad Gastain ja sinne kulkee reitti laakson rinteillä, jo 1930-luvulla tehty patikkapolku kulkee metsän siimeksessä, mutta on sieltäkin näkymät hienot.

Bad Gastein 16_7_2014 075 (Custom)

 Bad Gastein 16_7_2014 024 (Custom)

Bad Gastein 16_7_2014 093 (Custom)

Pieniä pittoreskejä, viehättäviä,, satukirjamaisia näkymiä matkan varrella. Noista kukista, joita itävaltalais- tai ainakin Alppi-talot on reunusteltu: opas kertoi eilisellä retkellä, että valtio maksaa kukkien laitosta korvauksen. Ei kaikkea, mutta osan. Selittänee osaltaan tuota erinomaisen kaunista tapaa, joka täällä on voimissaan. Aurinko paistoi, patikkakenkä kulki, kameran muistikortti täyttyi.

Polttopuut eivät ole leikin asia täälläkään. Tästähän on ollut puhetta 🙂 )

Bad Gastein 16_7_2014 036 (Custom)

Kesäkuvakisan jälkimainingeissa voisi kysyä, mikä laite tuon mökkerön seinällä? 🙂

Bad Gastein 16_7_2014 094 (Custom)

Oman wanderführerin kanssa kulkiessa on mahdollisuus istahtaa, tekstailla ystäville, esikoiselle Meksikoon ja Ouluun Juniorille, joka on nyt talonvahtina ja puutarhan kastelijana helteisessä Oulussa.

Bad Gastein 16_7_2014 072 (Custom)

Kahden ja puolen tunnin kulkemisen jälkeen saavuimme Bad Hofgasteiniin. Lämmintä alkoi olla varmasti sen +28 C. Ja todellakin kirkonkellot soivat kauniisti.

Koko matkan oli ollut linnunlaulua, paljon. Muutoin aika hiljaista, reitti kulki ylhäällä kylien, rautatien ja tien yläpuolella. En laskenut, eikä Pehtoorikaan, kuinka monta kertaa huokaisin, että näin pitää saadakin aikaa viettää: tämä on niin kaunista, jääkausi oli hyvä juttu, Itävalta on vauras ja kaunis maa, … ja meillä on mahdollisuus täällä kulkea!

Olisi ollut lounasaika, mutta emme jääneet kauniin kylän keskusaukion laidan terassiravintoloihin tai -pizzeroihin [pihalla meidän ”pikkuautomme” – höpsis eikä ole…  😉 ], vaan suuntasimme kulkumme kohti Schossalmin rinnejuna-asemaa.

Bad Gastein 16_7_2014 152 (Custom)

Bad Gastein 16_7_2014 148 (Custom)

Nousimme 2000 metriin. (klikkaamalla kuvat suurenevat. )

Bad Gastein 16_7_2014 219 (Custom)

Huipulla ensin lounas [nakkeja! Tällaista on itävaltalainen ruokakulttuuri, no hyvä on, ei aina] ja sitten pieni patikka. Katselimme myös vuosikiipeilijöiden harjoituksia. Jo tämän jälkeen – näitä nähtyäni -minua huimasi…

Bad Gastein 16_7_2014 188 (Custom)

Bad Gastein 16_7_2014 189 (Custom)

Mutta ei muuta kuin ylöspäin.

WP_20140716_14_17_07_Pro

Bad Gastein 16_7_2014 202 (Custom)

Bad Gastein 16_7_2014 199 (Custom)

Tosiasia on, että enhän minä ihan huipulle asti uskaltanut.

WP_20140716_14_16_44_Pro

Yritin selitellä, että on rohkeutta tunnustaa rajansa … ja käännyin  muutama kymmenen metriä ennen huippua takaisin alas. 

Bad Gastein 16_7_2014 203 (Custom)

Mutta kaunistahan siellä on!!!

Bad Gastein 16_7_2014 216 (Custom)

Iltapäivän lopulla takaisin alas, ja ehdimme Bad Gasteinin bussiin. Neljältä olimme jo hotellin parvekkeella ottamassa aurinkoa! Lämmintä sen + 30 C.

Ennen hotellin [tähän asti parasta illallista] piipahdimme parin korttelin päässä Villa Oraniastamme: itävaltalaistakit hakusessa meille molemmille. Kolme vuotta sitten Kitzbühelistä ostetut ovat olleet hyvin pidetyt, paljon käytetyt. Ja nyt hankimme uudet. 😉

Keskikesän keskiviikko vietetty – voisiko paremmin?

2 kommenttia artikkeliin ”Omin avuin – Schlossalm (2200 mpy) huiputettu”

 1. Reija, olet uskomaton! Bad Hofgasteinin kirkonkellojen kuminaa faniesi kuultavaksi!

  Odotellessani uusimpia kuulumisiasi n. tunti sitten, jouduin turvautumaan webbikameran livekuvaan Bad Gasteinista. Eivät kai Reija ja hra Pehtoorinsa ole eksyneet alppipoluilla? Itävallan ilta oli kuitenkin jo siinä määrin tummunut, etten erottanut tuttuja laakson rinteiltä.

  Sitten läppärin ruudulle ilmestyivät kirkokellot! Kuunneltuani sointia vakuutuin siitä, että kellot soivat suomalaisalppinistien kunniaksi. Toinen mahdollisuus olisi ollut perinteinen puolenpäivän soitto János Hunyadin Mehmed II:sta Nándorfehérvárissa (=Belgrad) v. 1456 saavuttaman voiton kunniaksi. Mutta ei! Tunnen jälkimmäisen soiton, soundi on hieman erilainen kuin videoklipissäsi.

  Ymmärrän hyvin haltioitumisesi alppimaisemien äärellä. Niin iki-ihania kuin Tyrnävän, Temmeksen ja Tupoksen peltoaukeat ovatkin, niin ehkä näkymät esim. Bad Hofgasteinissa ovat lähes yhtä ihania.

  Lisää jääkausia kehiin!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.