Pähkinöitä purtavaksi …

En ole oikein osannut käyttää sanontaa: ”mennä pähkinöiksi” tai ”oli ihan pähkinöinä”.  Mutta tänään yhtäkkiä kesken työpäivän tajusin, mitä se tarkoittaa. Menin ihan pähkinöiksi yhdestä tapaamisesta, joita tänään kyllä monenlaisia riitti. Tapaamisten joukossa oli kyllä yksi äärimmäisen surullinen ja minulle huolen jättävä. Mutta yhdestä menin pähkinöiksi.  Pähkinöiksi on kiva mennä. 🙂

Kotuksen sivulla on artikkeli, jossa on  kerrotaan, mitä se tarkoittaa, mutta ehkä sitä ei oikein tiedä ennen kuin kokee. Minä olen nyt kokenut.

Toinen uusi (no, ehkei niin kovin uusi, mutta näin historioitsijan näkökulmasta uusi) sanonta on  ”sillä ei ollut kaikki nallekarkit pussissa” ja eri versioita: ”sillä ei ollut airot veneessä” tai ”Kaikki muumit ei olleet laaksossa”. Tyttäreni hanskaa näitä eri versioita kasapäin.  No tämäkin pätee tähän päivään ja minuun. Oli kyllä homma hanskassa, mutta hanskat hukassa.

Sekavaako? No niin oli tämä, hurjan kiireinen, hämmentävä työpäiväkin.

Nyt aika hiljentää tahtia ja lähteä Slow Food -porukan kanssa Puistolaan syömään ja pitämään ensi vuoden toiminnan suunnittelupalaveria.

2 kommenttia artikkeliin ”Pähkinöitä purtavaksi …”

 1. Olen vaihtanut (pikku)lintujen talviruokinnassa auringonkukan siemenet jo vuosia sitten (maa)pähkinöiksi, mutta itse en voi kuvitella olevani/meneväni pähkinöinä/pähkinöiksi.

  Taitaa olla ikäkysymys. ”Viilee” (cool) voi niinikään mielestäni olla VAIN esim. vesi, sää tms.

  Piste.

  Vastaa
  • Oiskohan tuo ikäkysymys? Pähkinöistä en kohdallasi tiedä, mutta olet sinä minusta joskus aika cool. Sillee positiivisesti cool.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.