Pääsiäiskorttien aika!
Kuvassa kortti, jonka sisareni lähetti meille. Huom. kortti on itse tehty, huom. korin punos on itse punottu, huom. ruoho on leikattu hyvin eläväisen näköiseksi, huom. kortin sisäosakin on kaunis ja itsetehty sekin. Kortti on on tehty skräppäämällä.

Skräppäys? Mitä ihmettä? Scrapbooking > Scrapbook = leikekirja, – siitä kai suomennos. Askartelua, eikä mitä tahansa paperinleikkelyä, vaan taidokkaita kortteja, tauluja, julisteita, leikekirjoja… Vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, jollaiseen meitsistä ei ole. Mutta systeri on ihan hurahtanut harrastukseensa ja opettaa sitä  jo muillekin.

Ja harrastajilla on tietysti omia haasteblogeja: esim. Inspiroidu http://getinspired.fi/ on skräppäyshaasteblogi, jossa on viikottainen haaste ja kuukauden kisa. Systerini blogissa (klik) on hänen tekemiään valmiita töitä.

Skräppääjiä varten on tietysti verkkokauppoja, joista saa tilattua tarvikkeita ja välineitä: suomalaisia ovat esimerkiksi Ökömökön verkkokauppa (hassu nimi)  http://www.okomoko.fi/web/index.php ja Heinikka verkkokauppa osoitteessa http://www.heinikka.fi/.

 

8 Comments

 1. Siskosi kortti on hieno;en minä vaan tuollaista osaisi tehdä.Ja oma smilebox korttisi oli valtavan hieno myös;oikein hyvää pääsiäistä!

 2. Kiitos tervehdyksestä! Pääsiäisen raikas riemu aistittavissa jo nyt.

  Siis skräppäys. Lisään sen mielessäni listaan, jossa ovat parkour, geokätköily ja dyykkaus. Kaikki aktiviteetteja, joista omaa kokemusta ei ole eikä tule. What a wonderful world!

  Jotain sentään: DXing (lue: dii eksing) ja joraus, näitä olen harrastanut.

  Pääsiäistoivotukseni sinne Nellimin ja Sevetin tuntumaan välittyköön Pyhittäjäisä Trifon Petsamolaisen hengessä:

  ””Kristas kaggöödi jamm´jest!”– ”Tuodi kaggöödi!”

  PS Bysantin tunnelmaa täältä: http://www.youtube.com/watch?v=NY-RLryio_8

 3. Viittailemmepa mukavasti ristiin, Railaterttu 🙂

  Henna, mukavaa pääsiäistä sullekin. Hoksasitkos Smilebox-kortin viimeisessä kuvassa jotain tuttua? 🙂

  Yaelian, hyvää pääsiäistä sinne pääsiäistapahtumien ydinalueellekin.

  Koivu, opimme joka päivä jotain uutta. Sehän on hienoa se. Geokätköily? Sitäpä en tunne, jorauksen hyvinkin, mutta entä DXing (radioamatööriyteen liittyvää)?

  Trifon Petsamolaista eilen hieman ajattelinkin. Ei, valitettavasti en hengellisessä mielessä, mutta luin esitettä Pohjois-Kalotilla olevista tutustumisreiteistä mm. Jäämerelle Pykeijan kautta tai Kirkkoniemeen Sevettijärven kautta.

  Ensi kesänä voisi tehdä jonkun tuollaisen reissun, josko vaikka Majakka ja Perävaunu saataisiin völökkiin ;). Trifonin maisemissa ja Pielpajärven erämääkirkolla voisi käydä. Petsomoonkin olisi hienoa päästä. Mutta ainakin Jäämeren rantaan, ison veden äärelle, haluaisin ajella.

  (PS. Bysantin tunnelmiin ja Youtubeen ei näillä kurujen pohjien nettiyhteyksillä pääse… )

  Nyt mie taidan lähteä skimbaamaan tai rohkenisiko jopa snoukkaamaan 🙂

 4. Huomasinhan minä. Tuli niin mieleen viime pääsiäinen, kun sain mukana olla. Kiitoksia vielä näin jälkikäteen hyvästä huolenpidosta 🙂

 5. Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Useimmiten kätkön sijainti määritetään GPS-paikannuslaitteen avulla. Kätkön koordinaatit julkaistaan harrastuksen Internet-sivustolla. Kun harrastaja on löytänyt kätkön, hän voi merkitä eli logata löytönsä kätkön Internet-sivulle.

  Vuosi sitten huhtikuussa vierailin rva puolisoni (Koivutar) kummipojan löytämällä kätköllä Fuengirolassa. Kätkö oli kalliomaastossa, 14 metrisen mainoshärän (Osborne- toro) sorkkien tuntumassa.

  DXing – hobby of tuning in and identifying distant radio signals. Itselläni se tarkoitti lyhytaalloilla operoivien radioasemien kuuntelua ja kuuluvuustietojen raportointia.

  Fiilis oli katossa, kun eetteristä tunnisti esim.: (1) Voice of the Gospel, Addis Abeba, Etiopia, 1 kW:n testilähetys, (2) Radio Rio Mar, Manaus, Brasilia (toisena kerhossa), (3) (pääsiäislomalla 1962) La Voz del Lima, Peru.

 6. Henna, mukavahan se oli kun olitte täällä. Nyt ei ole nuoria mukana 🙁 …

  Koivu, geokätköily on siis yhden sortin suunnistusta. Datistina ja kaikenlaisten elektronisten härpäkkeiden suosijana voisin innostuakin tuosta.

  DXing kuulostaa sekin kiehtovalta, mutta vaatinee kärsivällisyyttä paljon enemmän kuin minulla on.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.