Opiskelijoiden ja itsearviointia

Mapillinen opiskelijoiden harjoitustöitä arvosteltavana. Vähän turhan paljon luettavaa torstaiksi. Omapa on vikani kun niitä teetän … mutta mutta. Tässä joutuu taas miettimään omaa opetustaan: mitä olen tehnyt väärin kun opiskelijat voivat kirjoittaa aivan epäkelpoisia juttuja. En tiedä, itkeäkö vai nauraa? ”Ensimmäisellä teollistumiskaudella Kotkan väkiluku kolminkertaistui. Se johtui syntyvyydestä ja kuolevuudesta.”  tai ”1960-luvulla Pohjois-Suomesta muutettiin Ruotsiin nuorisopopulaarikultturin vuoksi” tai ”Vuoden 1918 elintarvikepula aiheutti kulkutauteja.” Voi hyvä tavaton!

Onneksi joukossa on ihan huippujakin papereita. En ainakaan kaikille ole luonut kovin vääriä käsityksiä… Tai olisikohan noiden älynväläysten takana sellaistakin, että kaikki opiskelijat eivät todellakaan tee muistiinpanoja luennoilla. Sitä minä en voi ymmärtää. En voi, vaikka luennon runkomateriaalin olen laittanut nettiin Se nettimateriaali on vain runko!! Eikä sitäkään ole kaikki käyttäneet näitä harkkoja tehdessä. Miten voi muistaa ilman muistiinpanoja. Minä en ainakaan muista. Ja kyllä meidän opiskeluaikana kirjoitettiin sormenpäät hellänä kaikilla luennoilla. Ja jos kaveri oli pois, tai jos luentoja meni päällekkäin, niin pistettiin kalkkeeripaperi muistilehtiön väliin ja tehtiin muistiinpanot kaverillekin. Kerran muistan nähneeni neljän kalkkeerin avulla tehtaillut muistarit.

Ollaan opettajien kanssa joskus pohdittu, että onkohan näillä nörttikauden opiskelijoilla päässään joku skanneri, jolla matskut onnistuvat muka tallentamaan. Epäilen. Ja jos jälki noiden harjoitustöiden kaltaista niin skanneri ei ole toiminut. Jossain on vika. Ehkä minun on ryhdyttävä käsittelemään luennoilla entistä vähemmän asioita, eikä innostua selittämään kaikkea ja paljon. Mutta toisaalta kun osa on kuitenkin oppinut… Tätäpä minä nyt jään miettimään.

_____________________________

Käykääpäs katselemassa kohtuullisen hienoja kuvia, eikä ole kuulemma Photoshopattu:

http://www.oddee.com/item_96986.aspx

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.