Helmikuun aattona

Tämmöinen ilma kuin tänään on ollut, ei sovi minulle. Pidän talvesta, esimerkiksi eilen oli ihan kohtuullinen sää, eikä napakka pakkanenkaan haittaa (jos ei tuule), mutta  tänään on juuri sellainen väritön, tuiskuinen, pistävä, inhottava sää. Ja huomenna tilanne vain pahenee. Huomenna alkaa helmikuu. Siitä minä en pidä. ks. Februarfobia-postaukseni viime vuodelta. Olen edelleen ihan samaa mieltä.

Ruotsissa (ja siihen kuuluneessa Suomessa) siirryttiin vuonna 1753 valtiopäivien päätöksen mukaisesti uuteen ajanlaskuun: silloin vaihdettiin juliaaninen kalenteri gregoriaaniseen kalenteriin. Kalenterinvaihdoksen vuoksi oli  helmikuun 17. päivästä siirryttävä suoraan maaliskuun ensimmäiseen. Kannatetaan! Otetaan pysyväksi käytännöksi! Mielummin voitaisiin skipata koko helmikuu. Se on niin turha! Ja säät useimmiten ikäviä. Niin kuin tänäänkin.

Maaliskuuta odotellessa …

2 kommenttia artikkeliin ”Helmikuun aattona”

 1. Parahin F-fobisti:

  Kannatan! Talviunesta heräämistä voisi siirtää muutamalla viikolla. Siitäkin huolimatta, että olen joskus laulanut:

  ”Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget
  Pakkasherra nurkissa jo paukuttaa
  Kaikki jotka elää, unestansa herää
  Suksin, kelkoin hangelle he kiiruhtaa…” jne
  (Siukonen, Wilho 1939: Laulukirja, Otava, s. 116)

  En taida enää lukeutua Wilhon riimittämien `elävien´ joukkoon, sillä rientäminen hangelle suksin tai kelkoin, myös pulkin* tai potkukelkoin, on jäänyt vuosi toisensa jälkeen tekemättä.

  Syyt löytyvät taannoisista talvista: (1) liian vähän lunta, (2) liian paljon lunta, (3) liian lauhaa, (4) liian kylmää, (5) liian viimaista.

  Odottelen edelleen optimiolosuhteita ja skippaan helmikuun 2010 suosiolla jo nyt.

  *kelkka, kelkoin; suksi, suksin; pulkka, pulkin (pulkoin?)

  Solidarność -terveisin
  Teidän Koivunne

  Vastaa
 2. Kiitokset solidaarisuudesta.

  Hangille kiiruhtamisen vaikeus helmikuussa konkretisoituu tähänKIN aamuun: eilen ehtoolla laitoin kaiken valmiiiksi, että kävelen taas töihin – salille kun en edelleenkään pääse – niin voinko kävellä? Tuohon pimeään pyryyn en lähde!

  En pulkoin, enkä ilman. ARGH! On helmikuu.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.