Pampoenmoes – kurpitsalisuke afrikkalaisittain

IMG_7552

Afrikan matkan jälkeen, ennen halloweenia, jota edelleenkin kieltäydyn viettämästä, tein tänään kurpitsaruokaa.

Yritin tehdä sellaista kuin söin matkalla monta kertaa, mutta vaikka kaupoissa nyt onkin komeita kurpitsoja ja vaikka minulla oli uusi keittokirjakin apuna, ei Pampoenmoes ollut samanlaista kuin viime viikolla.

Kurpitsan värikin oli aivan eri. Tuo meidän kurpitsa oli sellainen lentopallonkokoinen ja siitä tuli neljälle sopivasti. Melko ontto yksilö sattui tuo olemaan.

Afrikassa ruoka oli kunnolla oranssia kuten bataatti- tai porkkanasose tai kuten kurpitsan kuori, mutta tämä versio jäi paljon vaaleammaksi.

Mutta ei se huonoa ollut.

Suosittelen viikonlopun liharuoan lisäkkeeksi ehdottomasti.

Pampoenmoes

1 kurpitsa

1 – 2 tl kanelia

2 – 4 tl ruskeaa sokeria (fariini- cane-, moscovite- , … )

1 tl suolaa

2 – 3 rkl voita

½ dl vettä

IMG_7560

Halkaise kurpitsa, kaavi sisus pois, kuori palaset ja pilko ne pieniksi (2 x 2 cm). Pistä uuninkestävän vuoan pohjalle, ripottele väliin ja päälle kanelia, sokeria, suolaa. Vuokaa n päällimmäiseksi voita ja puoli desiä vettä. Pistä  uuniin (180 C) noin kolmeksi vartiksi. Tai jos on kiire, niin kuin tietty tänään oli, töiden jälkeen nälkäisten odottaessa einettä, laita vuoka mikroon (täysi teho viitisen minuuttia) ja sitten vasta uuniin, niin selviät puolen tunnin kypsennyksellä. Varmaankin hidas uunikypsytys on (tässäkin) paremman tuloksen antava vaihtoehto.

IMG_7557

2 kommenttia artikkeliin ”Pampoenmoes – kurpitsalisuke afrikkalaisittain”

 1. ”Bamboleo, bambolea
  Porque mi vida, yo la prefiero vivir asi…”

  ”Pampoenmoes, pamponeonmoes..” – niin kiintoisa kuin ohjeesi onkin – se ei ole kommenttini aihe. Kirjoitan (taas) asian vierestä.

  Halloween ON hirvitys!

  On käsittämätöntä, että tätä aaveiden, kummitusten ja irvistävien kurpitsoiden pakanallista riehaa ympätään vuodesta toiseen meidän perinteiseen pyhäinpäiväämme/pyhäin miesten päivään! Pitäisikö Braxin luonnostella laki irvistävien kurpitsoiden illegalisoimiseksi?

  Toisessa kansankirkossamme vietetään Karjalan valistajien (Sergei ja Herman Valamolaiset, Arseni Konevitsalainen, Trifon Petsamolainen ym. ym.) juhlaa.

  Minä kysyn; eikö tämä riitä?

  Vastaa
 2. Minäkinhän sanoin – jo viime vuonna – että Halloween ei kuulu suomalaiseen kansankulttuuriin eikä juhlakalenteriin. Pyhäinpäivä, kekri, römppä kuuluvat. Siitä olemme Koivu aivan yhtä mieltä.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.